Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nde ( DEM Parti), 31 Mart mahalli seçimleri için belediye eşbaşkanlık aday adaylık başvuru süreci 25 Aralık Pazartesi günü sona eriyor.

DEM Parti, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan aday adaylığı için başvuruda bulunanlardan biri de Hakkarili eski siyasetçi İsmail Kaya oldu.

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde Kadın Çiftçiler Kapya Biber Hasadına Başladı Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde Kadın Çiftçiler Kapya Biber Hasadına Başladı

1963 yılında Hakkari’de dünyaya gelen İsmail kaya ilk, orta ve lise öğrenimini Hakkari’de tamamladı. Sonrasında yaşamına Van’da devam etti. 1990’lılı yıllarda yurt dışında ticari faaliyetler yürüten ve aynı zamanda siyasi çalışmalarını da devam ettirdi.

Kaya, son genel seçimlerde yeşiller ve sol parti Van milletvekili aday adayı oldu. İş insanı İsmail kaya Son 2024 Mart yerel seçimlerinde Van büyükşehir belediye Başkan aday adaylığını duyurdu.

31 Mart yerel seçimlerinin tarihi bir önemde olduğunu belirten İsmail Kaya 14 Mayıs Genel seçimlerinde de Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden Van Milletvekili aday adaylığı başvurunda bulunmuştu.