Hakkında tahliye kararı verildikten sonra götürüldüğü Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde yaşamını yitiren Serhat Temizer'in ön otopsi raporu belli oldu. Van Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından hazırlanan raporda, Temizer’in epilepsi ilaçları aldığı bilgisine yer verildi. Yine olay yeri incelemesine saat 09.00’da gidildiği ve cenazenin saat 09.40’ta ATK’ye ulaştığı ifade edildi. 

ELİ YUMRUK ŞEKLİNDE HAVADA KALMIŞ

Raporda, "Cesedin sağ elinin yumruk şeklinde havada olduğu, sol elinin ise göğsünün üstüne olduğu. Ölü lekelerinin vücut ön ve arka yüzlerde bası görmeyen yerlerde, özellikle vücut ön yüzlerde, boyun ön ve yan yüzlerde omuz ön yüzlerde, göğüs ön ve yan yüzlerde bası görmeyen yerlerde mor renkte daha belirgin olarak görülmüş olduğu görüldü" denildi.  

İNCELEME SONUCU BEKLENECEK

Hakkari'de Elektrik Akımına Kapılan İnşaat İşçisi Hayatını Kaybetti Hakkari'de Elektrik Akımına Kapılan İnşaat İşçisi Hayatını Kaybetti

Bilirkişi, Temizer'in ölüm nedenine dair, "Serhat Temizer’in cesedi üzerinde yapılan ölü muayene ve otopsi işlem neticesinde; kişinin kesin ölüm nedeninin yapılacak toksikolojik ve histopatolojik incelemeler sonucunda belirleneceğine kanaatindeyim” görüşü bildirdi. 

Tutağından sonuç ve karar kısmında, cenazeden alınan örneklerin incelenmek üzere Van ATK Grup Başkanlığı, Erzurum ATK Grup Başkanlığı ve Trabzon ATK Grup Başkanlığı'na gönderilmesine karar verildiği kaydedildi.  

NE OLMUŞTU?

Serhat Temizer, 6 Kasım 2017'de gözaltına alındıktan bir gün sonra tutuklandı. Temizer, 7 Kasım 2019'da tahliye edildi. Temizer, 6 Mart 2021'de yeniden tutuklandı. "Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla tutuklanan Temizer'in 18 Ekim'de karar duruşması görüldü. 22 yaşındaki epilepsi hastası Temizer, duruşma için tutulduğu Erzurum Dumlu 2’Nolu Kapalı Cezaevi'nden Colemêrg'e getirildi. Hakkari 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, "suça sürüklenen çocuk" kapsamında "örgüt üyeliğinden" 4 yıl 3 ay hapis cezası verildi. 

Temizer hakkında "uzun tutukluluk" gerekçesiyle aynı zamanda tahliye kararı verildi. Temizer, tahliye kararı sonrası götürüldüğü Van F Tipi Kapalı Cezaevi'nde 19 Ekim'de şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Cezaevi idaresi, Temizer'in fenalaştıktan sonra hayatını kaybettiğini iddia etti.