Hakkari'de 43 personel alınacak Hakkari'de 43 personel alınacak

Yakup Karaman’ın kızı Pınar, annesinin hamileliğinin ilk ayında çekilen ilaçlı MR sonucu zihinsel ve bedensel engelli olarak dünyaya geldi. Pınar’ın tüm ihtiyaçlarını karşılayan Baba Karaman, 5 yıldır çalışamadığını belirtiyor. “Kızımın bakımını ben üstlendim, eşim diğer çocuklarımıza bakıyor. Bu yüzden iş bulamadım,” diyen Karaman, sürekli olarak Van’a gidip gelmenin getirdiği yol masrafları nedeniyle bazen akrabalarından borç aldığını ifade ediyor.

1 541 860X505

Doğuştan Engelli Kızının Tüm Bakımını Üstlenen Yakup Karaman, Ekonomik Zorluklar ve Sağlık Masraflarıyla Mücadele Ediyor

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanan bakıcı maaşıyla geçinmeye çalışan Karaman ailesi, kızlarının tedavi masrafları ve ilaç giderleri konusunda büyük zorluk yaşıyor. Karaman, "Kızımın maaşı ilaç, mama ve yol ücretine gidiyor. İlaçların yarısından çoğunu kendimiz karşılıyoruz. 300 TL'lik ilacın 200 TL'sini biz ödüyoruz,” şeklinde konuştu. Ayrıca, sağlık bakanlığının yardım başvurularını reddettiğini belirten Karaman, "Valiliğe yardım toplamak için başvurduk, ama sağlık bakanlığı kızımın ihtiyaçlarını karşılıyor gerekçesiyle reddedildi,” dedi.

Kızının Zihinsel ve Bedensel Engelleri Nedeniyle 5 Yıldır Çalışamayan Karaman, Yol Masrafları ve İlaç Giderleri İçin Yardım Talep Ediyor

2 489 860X505

Köyde yaşamanın zorluklarına da değinen Karaman, araç bulmanın zor olduğunu ve acil durumlarda kendi imkanlarıyla hastaneye gitmek zorunda kaldığını belirtti. “Hayırseverler ve yetkililerden yardım bekliyorum. Özellikle yol masrafları konusunda destek istiyorum. Maddi açıdan çok mağdur durumdayız,” diyerek yardım çağrısında bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Verdiği Bakıcı Maaşı ile Geçinen Aile, Valilikten Yardım Başvurusu Reddedildi: "Hayırseverlerden ve Yetkililerden Destek Bekliyoruz"

Kaynak: yuksekovahalkinsesigazetesi