Mezra halkı, yıllardır cuma namazlarını kılmak için Yüksekova ilçe merkezine gitmek zorunda kalıyor. Şerife Ayhan, köyde 30 hane bulunmasına rağmen caminin kapalı olduğunu belirterek, "Biz mağduruz. Cuma günleri köyde namaz kılınamıyor. Diğer köylerde imam var ama bizde yok. 3-4 yıldır düzgün bir imam atanmadı, camimiz adeta kilise gibi duruyor," ifadelerini kullandı.

Faruk Ayhan da durumu vurgulayarak, "İmamımız 7-8 senedir gelmedi. Müftülüğe başvurduk ama bir sonuç alamadık. Cuma namazı kılmak için Yüksekova’ya gitmek zorundayız, fakat birçok kişi gidemiyor," dedi.

Saim Ayhan ise köy halkının uzun yolu katetmek zorunda kaldığını belirterek, "İmamlar buraya gelir gelmez gidiyor, köyde kalmıyorlar. Yol kötü, bu nedenle herkes merkeze gidemiyor," diye ekledi.

Köyün en yaşlı sakinlerinden Rahime Ayhan, cenaze işlemleri için bile Yüksekova’ya gitmek zorunda kaldıklarını ifade ederek, "Bizi bu mezrada unutmuşlar. Ezan sesi bile duyamıyoruz, telefonlarımızdan ezanı dinlemek zorunda kalıyoruz," dedi.

Hakkari Çukurca Yolunda Pikap Takla Attı: 2 Kişi Hafif Yaralandı Hakkari Çukurca Yolunda Pikap Takla Attı: 2 Kişi Hafif Yaralandı

Gedikli mezrasındaki köylüler, ibadetlerini yerine getirebilmek için acil olarak bir imam atanmasını bekliyor. Yetkililere seslenen halk, bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini talep ediyor.

Kaynak: yuksekovahaber