Colemerg Haber - Mimar KAYA

Yapılan yazılı açıklamada, Kahraman ailesi, yaylaların yıllardır tüm köylüye ait olduğunu ve bu süreçte yasal yollarla kullanıldığını vurguladı. Aile, köy halkıyla olan ilişkilerini her zaman iyi niyet ve karşılıklı saygı çerçevesinde sürdürdüklerini ifade ederken, çıkan iddiaların köyde huzursuzluk yaratma amacı taşıdığını öne sürdü.

Kahraman ailesi, yaylaların kullanımı konusunda gerekli izinlere sahip olduklarını ve herhangi bir yasa dışı faaliyet yürütmediklerini belirtti. Ayrıca, bu tür asılsız iddialarla adlarının karalanmaya çalışıldığı ifade edildi.

"YAYLA DAVAMIZ HAZİNEYE KARŞIDIR"

Kahraman ailesi olarak, son günlerde basında yer alan iddiaların asılsız, yersiz ve dayatmalarla dolu olduğunu vurgulamak isteriz. Hukukun üstünlüğüne olan inancımız tamdır ve bugüne kadar çizgimizden asla sapmadık. Maliye Hazinesi ile bir hukuki davamız olduğu doğrudur ve bu davanın çözümünün adalet ve hukuk çerçevesinde olması gerektiğinin bilincindeyiz. 

"KEŞİF İDDİALARI ASILSIZDIR"

Bu süreç, 2019 yılından bu yana devam etmektedir. Haberlerde adı geçen Reşit Emin Şahin'in davaya müdahil olduğu ve şu anda davacı konumunda bulunduğu da doğrudur. Ancak, 02 Ağustos 2024 tarihinde mahallinde yapılan keşfin tek taraflı olduğu iddiası gerçek dışıdır. Keşif sürecinde tanıkların çoğunluğu karşı tarafça belirlenmiş olup, 3 tanığın ismi muhtar tarafından, 2 tanığın ismi ise davacılar tarafından verilmiştir.

"MUHTAR HARABELERİ TAPULADI" 

Celil Orman'ın video kaydında gösterdiği harabelerle ilgili yaptığı açıklamalar da kamuoyunu yanıltıcı niteliktedir. 2019 yılında yapılan kadastro çalışmaları sırasında, bu harabeler muhtar tarafından akrabalarına tapulanmış ve tescil edilmiştir. Bu süreçte, bu işleme itiraz eden olmamıştır. Ayrıca, köyümüzün tamamına ait olan Hardalanıs Yaylası'nın, taraflarca Koçerlere kiralanmış olduğu da gerçektir.

Yüksekova'da 2024-2025 Eğitim Yılı Başladı: Tören ve Etkinliklerle Öğrencilere Motivasyon Yüksekova'da 2024-2025 Eğitim Yılı Başladı: Tören ve Etkinliklerle Öğrencilere Motivasyon

Mezra mevkiinde yer alan Ada No 119, Parsel 1,2,3,4 ve Ada No 121, Parsel 1,2,3,4,5 gibi parseller, davalı yerin sınırında yer almakta olup, köy altı mevki ve köy içi gibi yerler tamamen köy halkının ortak kullanımına aittir. Ancak, bu taşınmazlar muhtar tarafından kendi yandaşlarına tapulanmış ve bu süreçte hiçbir itirazda bulunulmamıştır.

"YAYLA TAPULARIMIZ TESCİLLİDİR" 

Reşit Emin Şahin'in konuşmasında dile getirdiği iddialar tamamen asılsızdır. Tapunun 1943 yılında tescillendiği ve davalı yerin sınırlarını kapsadığı ortadadır. Şahin'in, mahkemenin aleyhlerine bir karar alması durumunda husumetin büyüyeceğine dair tehdit içeren konuşmalarına karşılık, biz Kahraman ailesi olarak, mahkemenin vereceği her türlü karara saygı duyacağımızı belirtmek isteriz.

Son olarak, mahkemenin objektifliğini zedelemeye yönelik basın açıklamalarını kınıyor, hukukun üstünlüğüne olan inancımızı yineliyor ve mahkemenin vereceği karar ne olursa olsun saygı göstereceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz" denildi.