Hakkari Haber

Hakkari'nin yatırım fırsatları masaya yatırıldı

Doğu Anadolu Ajansı İl Koordinatörü Oğuz Tuncay Görür ve Uzman Timur Terzi ile görüşen Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, kentin ekonomik olarak kalkınması için hayata geçirilebilecek projeleri değerlendirdi.

Abone Ol

Göreve geldiği ilk günden beri hemen hemen her kesimle görüşen il ve ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı çalışmaları değerlendiren Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik bu kez DAKA yatırım ofisi yetkilileri ile bir araya geldi.

DAKA İl Koordinatörü Oğuz Tuncay Görür ve uzman Timur Terzi'yi ile bir araya gelen Vali Çelik, Hakkari'nin kalkınma ve gelişimine yönelik stratejileri ele alarak, işbirliği olanaklarını değerlendirdi.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirmeye göre görüşmede, Hakkari'nin ekonomik büyümesi ve bölge teşviklerinden yeterince yararlanabilmesi için atılacak adımlar konuşuldu.

Vali Çelik, görüşmede kentte bulunan sanayi altyapıları ile ilin iş ve yatırım alanları olan; madencilik, kayak turizmi, hayvancılık, arıcılık ve yöresel ürünleri ile ilgili proje ve çalışmalarını inceledi.

Bölgenin potansiyeli, yatırım fırsatları ve kalkınma hedeflerine de değinen Vali Çelik, Hakkari'nin gelişmesi ve kalkınması için geniş bir vizyon bakış açısına sahip somut projeler ortaya konulması gerektiği mesajını verdi.

Vali Çelik görüşmede, DAKA Koordinatörü Oğuz Tuncay Görür ve Timur Terzi’ye çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diledi.