Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, atanan uzmanlar arasında 1 tıbbi onkoloji uzmanı, 1 yoğun bakım yan dal uzmanı, 2 adli tıp uzmanı, 2 aile hekimliği uzmanı, 2 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 1 fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı, 1 göz hastalıkları uzmanı, 4 iç hastalıkları uzmanı, 1 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 1 kalp ve damar cerrahisi uzmanı, 1 ortopedi ve travmatoloji uzmanı, 2 tıbbi mikrobiyoloji uzmanı ve 1 tıbbi patoloji uzmanı yer alıyor.

Açıklamada, atanan tıbbi onkoloji uzmanının göreve başlamasının ardından Hakkari genelinde bir kanser taraması yapılacağı ve hastaların ilk tedavilerini Hakkari'de alabileceği belirtilirken, tedavi sürecinin de bu ilde devam edeceği ifade edildi. Bu sayede hastaların kemoterapi için Van veya çevre illere gitme zorunluluğunun ortadan kalkacağı vurgulandı.

Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Kadir Çetin Atandı Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Kadir Çetin Atandı

Hakkari Devlet Hastanesi'nin onkoloji ünitesinde uzun süredir doktor eksikliği yaşanıyordu. Onkoloji hastaları, yapılan atamayı memnuniyetle karşıladı. Ancak bazı hastalar, sadece bir uzman doktor atanmasını yetersiz bulduklarını belirterek, daha fazla uzman ihtiyacının sürdüğünü ifade ettiler.