Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Colemêrg Belediyesi’ne 3 Haziran'da kayyım atanmasına karşı başlatılan “İradeye Saygı Yürüyüşü” 9’uncu gününde devam ediyor. Yürüyüşçüler, Hakkari merkeze varmak için son 10 kilometreyi yürümeye başladı. Yürüyüşe DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak, DEM Parti bileşenleri, belediye eşbaşkanları, meclis üyeleri ve 500’e yakın kişi merkeze doğru yürüyüşlerine devam ediyor. Sabah saatlerinde Depin’deki dinlenme tesisinde bir araya gelen yürüyüşçüler ardından Colemêrg yokuşuna doğru harekete geçti. 

Hakkari'de Boş Arazide Çıkan Yangın, TOMA ile Kontrol Altına Alındı Hakkari'de Boş Arazide Çıkan Yangın, TOMA ile Kontrol Altına Alındı

İKTİDAR POLİTİKALARINA İTİRAZ YÜRÜYÜŞÜ

HDK İstanbul İl Eşsözcüsü Ali Bal, “Bu yürüyüş, ülkenin dört tarafından iktidarın politikalarına karşı bir itiraz yürüyüşüdür. Bu yürüyüş aynı zamanda kayyıma karşı da aynı zamanda bir yürüyüş. Bu yürüyüş, kadın katliamlarına, doğa kırımı ve tecride karşı bir itirazdır. AKP-MHP iktidarı darbe yaparak halkın iradisini gasp ediyorlar. Biz asla bunu kabul etmeyeceğiz. Birleşik mücadelenin geliştirilmesi için bu yürüyüş bir umut oldu ve bu adımı gerçekleştireceğiz” dedi. 

MÜCADELEYE DEVAM 

Burada açıklama yapan DEM Parti Milletvekili Burcugül Çubuk, “Bu yürüyüşe devam eden ve ülkenin her yerinden gelenlere teşekkür ediyoruz. Bizi bu yürüyüşe mecbur eden ve gücümü tekrar görmemizi sağlayan kayyım rejimi ile karşı karşıyayız. Kürdistan halkının iradesiyle elde ettiği her şeyden korkuyorlar. Colemêrg; İzmir, İstanbul’dan uzak değildir. Çünkü Kurdistan’da yapılan her şey burada da yapılacaktır. Halklar olarak kayyıma karşı ‘Jin, jiyan, azadî’ şiarıyla mücadele etmeye devam edeceğiz. Kayyım, Kürt halkının seçme ve seçilme hakkının gaspıdır. Tüm halkımızı bu gaspa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. 

Açıklamanın ardından yürüyüşe devam edildi. Gün içerisinde iki noktada mola verecek olan yürüyüşçüler ardından saat 16.00’da kent merkezinde kitlesel basın açıklaması yapacak.

Kaynak: MA