Ziyaretin ardından parti adına yapılan açıklamada, görüşmelerde Türkiye ve bölgede yaşanan güncel gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulunulduğu ifade edildi.

Gazeteciler: İşkenceyi belgelediğimiz için hedef alındık Gazeteciler: İşkenceyi belgelediğimiz için hedef alındık

Hatimoğulları ve Bakırhan, ziyaret sonrası yaptıkları açıklamada, tutuklu yoldaşlarının sağlık durumunun iyi olduğunu ve partinin izlediği politikayı desteklediklerini belirtti. Ayrıca, onurlu bir barış süreci için hem kendilerinin hem de diğer siyasi mahpusların katkıda bulunmaya hazır olduklarını dile getirdiklerini aktardılar.

Ziyaret edilen isimlerin, sürecin başlaması için somut adımlar atılmasına ihtiyaç olduğunu vurguladığını söyleyen Hatimoğulları, İmralı tecridinin kaldırılmasının bu sürecin en önemli adımı olduğunu belirttiklerini ifade etti. Tecridin gündem yapılması gerektiğinin altını çizen Hatimoğulları, barışa katkıda bulunabilecek tüm kesimlere çağrıda bulunduklarını iletti.

Ayrıca, demokratikleşme ve barışın hapishanelerde tartışılmasının ciddi bir sorun olduğunu belirten Hatimoğulları, “Yoldaşlarımız, ödedikleri bedellerin barışa katkı sunmasını temenni ediyor. Bizler de bu değerli görüşler için kendilerine teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki süreçte siyasi tutsak arkadaşlarımızın dışarıda da katkı sunacak pozisyonda olmalarını bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Birgün