Emeklilerden TÜİK'e Protesto: 'Emekli Düşmanı TÜİK Kapatılsın!' Emeklilerden TÜİK'e Protesto: 'Emekli Düşmanı TÜİK Kapatılsın!'

HDP ve Yeşil Sol Parti'nin Adana'da ortak kullandıkları binaya bir kadın tarafından üç pet şişe içerisinde patlayıcı ve yanıcı madde bırakıldı. Polis olay yerinde inceleme yaparken, saldırı girişiminde bulunan kadın ve yanındaki bir başka kişi, partililer tarafından yakalanarak polise teslim edildi.

Kadının, Abidin Paşa Caddesi'nde bir otobüs durağında partililer tarafından yakalanması sonrasında “Siz kimsiniz beni polisler gönderdi” dediği, Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları'nın bu sırada saldırganlara tepki göstererek "Tüm Türkiye bunun takipçisi, bu işin peşini bırakmayacağız" demesi üzerine de polisten "Bu kadar abartmayın" yanıtını aldığı belirtildi.

RELATED VİDEO
Play Video
VALİLİK: AKIL SAĞLIĞI İLE İLGİLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİL

Adana Valiliği ise kadının "akıl sağlıyla ilgili dengesinin yerinde olmadığını" savundu. Valilik açıklamasında, Osmaniye doğumlu olduğu belirtilen kadın için "Şahsın ilk sorgulamasında bahse konu materyalleri kendisinin bıraktığını doğruladığı, nedeni ile ilgili tutarsız cevaplar verdiği ve hareketlerinden akıl sağlıyla ilgili dengesinin yerinde olmadığı değerlendirilmiştir" denildi.

SAAT 16:00'DA ETKİNLİK DÜZENLENECEKTİ

Olay, Adana’nın merkez Seyhan ilçesindeki Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan ve HDP ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) il örgütlerinin ortak kullandığı dairenin giriş kapısında, HDP'nin saat 16.00'da düzenleyeceği etkinlik öncesinde yaşandı.


POLİS TESPİT ETTİ: ŞİŞEDE YANICI VE PATLAYICI VAR

Saat 10:30 sıralarında binaya giren kadının, kapının açılmaması üzerine elindeki pet şişeleri bırakması üzerine polise haber verildi. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, pet şişedeki sıvının yanıcı ve patlayıcı olduğunu tespit etti.

KAMERALAR GÖRÜNTÜLEDİ

HDP Adana İl Örgütü, güvenlik kamerası görüntülerini ve polis incelemesinin fotoğraflarını paylaşaark, :"Bu şahıs HDP Adana /Yeşil Sol İl Örgütüne saldırı girişiminde bulunmuştur. Bu tür saldırılar bizim siyasal faaliyetlerimizi engelleyemeyecektir" açıklaması yaptı.


YEŞİL SOL PARTİ: ARKADAŞLARIMIZ YAKALADI

Yeşil Sol Parti'den yapılan açıklamadaysa, kadının nasıl yakalandığının ayrıntıları paylaşıldı:

"Adana İl Örgütümüze yanıcı madde ile yapılan saldırı girişiminde bulunan şahıs, saat 16:00'da etkinliğimiz olan Seyhan İlçe Örgütümüze de girmeye çalışmış ve oradaki arkadaşlarımız tarafından yakalanarak polise teslim edilmiştir" denildi.


'KENDİSİNİ POLİSİN YÖNLENDİRDİĞİNİ BELİRTTİ'

Açıklamada, "Şahıs, parti binamızda bulunan arkadaşlarımıza verdiği bilgide, kendisini polisin yönlendirdiğini belirtmiş ve saldırı girişiminde bulunan kişinin de kendisi olduğunu kabul etmiştir. Gelişmelere ilişkin Adana Milletvekilimiz Tülay Hatimoğulları ve avukatlarımız Adana İl Örgütümüzde saat 17:30’da açıklama yapacaktır" denildi.

adana-hdp.jpg

'İÇERİDE BULUNAN YÖNETİCİMİZ FARK EDİP KAPIYI AÇMADI'

Olaya dair Mezopotamya Ajansı'na bilgi veren HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış ise söz konusu kadının saat 10.30 sıralarında kapının önüne geldiğini söyledi. Karakış, kapının açılmaması üzerine kadının merdivenlerde 15 dakika bekledikten sonra çantasından çıkardığı pet şişeleri kapının önüne bırakıp binadan ayrıldığını anlattı. Karakış, “Yukarı çıkan kadın zili çalıyor bu esnada içeride bulunan yöneticimiz kadını fark edip, açmıyor. Polis olay yerinde inceleme yaptı. Şikayetçi olduk” dedi.

'OLAY ORGANİZE'

Karakış, daha sonra yaptığı açıklamada da, saldırganları kendi imkanlarıyla yakalayıp polise teslim ettiklerini belirtti. HDP Adana İl Eşbaşkanı, olayın organize olduğunu söyledi.

İKİ KİŞİ GÖZALTINDA

Gözaltına alınan saldırganlar, Adana İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Saldırı girişiminin yaşandığı HDP ve Yeşil Sol Parti binası ise polis ablukasına alındı.

ADANA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Adana Valiliği'nden olayla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

“Bugün saat 10.30 sıralarında Adana HDP İl Binası giriş kapısına bir kadın şahıs tarafından 3 ispirto şişesi ve 1 defter bırakılmıştır. Olaydan sonra yapılan çalışmada olayı gerçekleştiren şahsın 1997 Osmaniye doğumlu A.C. isimli şahıs olduğu tespit edilerek Emniyet birimlerimizce yakalanmış, şahsın ilk sorgulamasında bahse konu materyalleri kendisinin bıraktığını doğruladığı, nedeni ile ilgili tutarsız cevaplar verdiği ve hareketlerinden akıl sağlıyla ilgili dengesinin yerinde olmadığı değerlendirilmiştir. Olayla ilgili adli tahkikatın çok yönlü devam etmektedir."

IŞİD AYNI BİNAYA SALDIRMIŞTI

Aynı binaya 18 Mayıs 2015 tarihinde IŞİD tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda 7 kişi yaralanmıştı.