HDP Hakkari il örgütü binasında yapılan basın açıklamaya İHD ve ÖHD Hakkari Şubesi avukat üyeleri, Barış Anneleri Meclisi ve çok sayıda partili katılım sağladı.

Burada açıklamada bulunan HDP Merkez ilçe Eşbaşkanı Sinem Seven, demokratik kamuoyunu bu gelişmeler karşısında duyarlı olma yönünde çağrıda bulunarak, “Ülkeyi krizlerden krizlere sürükleyen AKP-MHP iktidarının güvenlikçi ve çatışmacı politikalardaki bu ısrarı, daha fazla krizi beraberinde getirmektedir.

Hakkari'de Trafik Kazası: Genç Motosiklet Sürücüsü Yoğun Bakımda Hakkari'de Trafik Kazası: Genç Motosiklet Sürücüsü Yoğun Bakımda

Başta Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü (OPCW) ve Birleşmiş Milletler olmak üzere ilgili uluslararası kurumları ve kamuoyunu daha etkili çalışma yapmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YÜKSEKOVA

Yüksekova’da düzenlenen açıklamaya, Açıklamaya İl ve İlçe Eşbaşkanları, Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra birçok yurttaş katıldı. Açıklamada, Barış Anneleri Meclisi adına, Gülçin Karabürk ve Emine Atak konuştu. İlk olarak konuşan Barış Annesi Gülçin Karabük, devam eden savaşın biran önce son bulmasını istediklerini, kimyasal silahların kullanımlarının suç olduğunu belirtti.

Devamında konuşan Barış Anneleri Meclisi üyesi Emine Atak ise, kimyasal tüm Dünya genelinde yasak olduğunu, Türkiye’ye baktıklarında “Kürtlerin ölümü için serbest edilmiş” olduğunu vurguladı. Atak son olarak, “Yeter artık” diyerek tüm kamuoyuna evlatlarının ölmemesi ve savaşların son bulması için çağrıda bulunarak, “Bu savaşı ve atılan kimyasalı lanetliyorum” dedi.