GÜNDEM

HDP'den Diyanet hakkında suç duyurusu

Halkların Demokratik Partisi, Kobanê davasına müdahil olan ve yargılanan siyasetçilerin cezalandırılması için dilekçe yazan Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, Diyanet dilekçesinde kullanılan dile dikkat çekildi.

Abone Ol

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê davasında 'ceza' talep eden ve ilgili dilekçesinde 'sapkın' gibi ifadeler kullanan Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu.

'SKANDAL DİLEKÇE'

HDP'den yapılan açıklamada, "Skandal bir dilekçeyle Kobanî Kumpas Davasına müdahil olmak isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında hakaret, görevi kötüye kullanma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, nefret ve ayrımcılık suçu işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduk" denildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilen dilekçede, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın işlediği belirtilen suçlar şöyle sıralandı: Hakaret (5237 sayılı Yasa; 125, 125/2, 125/4), Görevi Kötüye Kullanma (5237 sayılı Yasa; 257), Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama (5237 sayılı Yasa; 216 ile 218), Nefret ve Ayrımcılık Suçu (5237 sayılı Yasa; 216 ile 218).

HDP, bu suçlar yönünden etkili soruşturma yürütülmesi ve kamu davası açılması talebinde bulundu