Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (HEDEP), 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimi için aldığı “ön seçim” kararının ardından başlattığı aday adaylık süreci devam ediyor.

HEDEP Hakkari İl Seçim komisyonunca , 10 Aralık Pazargünü (Bugün) sona ereceği duyurulan aday adaylık başvuru tarihini 20 Aralık Çarşsmba gününe kadar uzatıldı.

Partinin sosyal Medya hesabından yapılan paylaşımda, "Aday adaylık başvuru kabul son tarihi 20 Aralık 2023 olarak belirlenmiştir.

Hakkari'de Trafik Kazası: Genç Motosiklet Sürücüsü Yoğun Bakımda Hakkari'de Trafik Kazası: Genç Motosiklet Sürücüsü Yoğun Bakımda

Başvurular il binamızda alınmaya devam etmektedir. İl Seçim Komisyonu" ifadelerine yer verildi. 81 ilde kendi adayları ile seçime girme kararı alan HEDEP yeni dönem yerel yöneticilerini belirlemek için önseçime gideceğini açıklamıştı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kasım ayının son haftasında başladığı bölge turunun son gününü olan 1 Aralık'ta geldiği Hakkari’de partisi tarafından düzenlenen halk buluşmasına katılmıştı.

Bakırhan, Hakkari'de verdiği mesajda, halkın talebi doğrultusunda tüm illerde kendi adayları ile seçime gireceklerini ve adayların ön seçimle belirleneceğini açıklamıştı.