Bakırhan açıkladı.. Her bir haram seçmene karşı iki tane helal seçmen getirin Bakırhan açıkladı.. Her bir haram seçmene karşı iki tane helal seçmen getirin

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Curnê Reş (Hilvan ) ve Hewag (Bozova) ilçe örgütleri 1'inci Olağan Kongrelerini gerçekleştirdi. HEDEP Curnê Reş ilçe binasında yapılan kongreye çok sayıda kişi katıldı. Kongre salonuna, "Sayın Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm" yazılı pankart asıldı.

Kongrede konuşan DBP Parti Meclisi (DBP) üyesi Aliye Kızıldamar, cezaevlerinde siyasi tutsakların sürdürdüğü açlık grevlerine değinerek "Bütün arkadaşlarımıza selam gönderiyoruz. Mücadeleleri mücadelemizdir" dedi. Özgürlük mücadelesinde kadınların öncülük yaptığını belirten Kızıldamar, "Bütün öncü kadın yoldaşlarımızı saygı ile anıyoruz. Kadınların maruz kaldığı sorunlar hep daha fazla oldu. Bizim mücadelemiz kadın özgürlüğü öncülüğünde toplumun, yaşamın özgürlüğüdür. Bu bilinç ile mücadelemizi büyüyeceğiz" diye konuştu.

ÖCALAN: TUTUKLULARIN SESİ OLMAMIZ GEREK

HEDEP Riha Milletvekili Ömer Öcalan, konuşmasına Curnê Reş'te özgürlük mücadelesinde öncü olan ve yaşamını yitirenlerin adını anarak başladı. Programa gelmeden önce Urfa 1 Nolu T Tipi Cezaevi'nde tutulan ve bugün tahliye olan 30 yıllık tutsak Abdurrakip Yüksekbağ'ı karşıladıklarını belirten Öcalan, "Cezaevlerinde açlık grevleri var. Talepleri Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması. Aile ve avukatlar yıllardır görüşemiyor. Tutukluların amaçlarına ulaşması için bizimde mücadele etmemiz gerek. Herkesin tutukluların sesi olması gerek. Her alanda tutukluların taleplerini dinlendirmek gerek. Mücadelemiz açıktır. Kürt sorununda muhatap Sayın Öcalan'dır. Devletin ciddi yaklaşması gerek" ifadelerini kullandı.

'BU YÜZYIL KÜRTLERİN YÜZYILI'

İmralı Cezaevi'nde özel savaş politikalarının devrede olduğuna dikkati çeken Öcalan, "Bütün Kürtlerin gözü İmralı'da. Sadece Kürtler değil başta Türkler olmak üzere, tüm Türkiye halkları çözüm için sesini yükseltmeli” diye belirtti.

Kürt ittifakının önemine de değinen Öcalan, “Ulusal bir kongreye ihtiyaç var. Kürtlerin bir olması gerek, halk buna hazır. Artık bir olmamız gerekir. Kimse Kürtlerin düşmanları ile dostluk etmemeli. Bu yüz yıl Kürtlerin yüzyılı olmalı" şeklinde konuştu.

Son olarak yaklaşan yerel seçimlere değinen Öcalan, iktidar partisinin yönetiminde olan kentte her hangi bir hizmet yapılmadığını kaydetti. HEDEP ile Riha'nın hak ettiği hizmete kavuşacağını dile getiren Öcalan, "Eski Urfa Valisi Mardin'e AKP'den aday adayı oldu. Suruç'ta 3 insan (Şenyaşar ailesi) senin gözlerinin önünde hastanede katledildi. Bu kente ne verdiniz, biraz utanın" dedi.

Konuşmaların ardından faliyet ve mali raporların sunumu yapıldı. Daha sonra HEDEP Curnê Reş ilçe eşbaşkanlığına Mustafa Koyuncu ve Meral Özdemir seçildi.

HEWAG EŞBAŞKANLARI SEÇİLDİ

HEDEP Hewag 1'inci Kongresine Milletvekili Ferit Şenyaşar ve Riha Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşu ile başlayan kongrede yapılan konuşmaların ardında seçime geçildi. Seçimde Hewag ilçe eşbaşkanlığına İslim Doğan ve Hüseyin Keser seçildi.