AKP kaynaklarından yapılan açıklamada, “Savunma Sanayi Fonu için planlanan 750 TL kesinti hükümet gündeminden çıktı. Yeni teklifte yer almayacak” ifadeleri yer aldı.

Kesinti teklifi, Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerini artırmak amacıyla hazırlanan kanun tasarısının en tartışmalı maddelerinden biriydi. Özellikle limitleri 100 bin TL ve üzerindeki kredi kartlarından alınması planlanan maktu katılım payı, vatandaşlar arasında büyük tepki toplamıştı. Bu durum, pek çok kişinin kredi kartı limitlerini 100 bin TL'nin altına indirmesine neden olmuştu.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Savunma Sanayi Fonu teklifiyle ilgili olarak görüşmelerin ertelendiğini duyurdu. Güler, “Detaylı inceleme yapacağız. 2025 yılı bütçemizi göreceğiz ve ihtiyaç duyulacak diğer kalemleri de değerlendireceğiz. Bütçenin Aralık sonunda tamamlanmasından sonra bu konuları tekrar gözden geçireceğiz” dedi.

Türkiye’de Kredi Kartı Borçları İçin Yeni Yapılandırma İmkanları Türkiye’de Kredi Kartı Borçları İçin Yeni Yapılandırma İmkanları

Teklifte, ilk el araç alımlarında 3 bin TL, ikinci el araç alımlarında ise 1.500 TL tescil ücreti alınması, tapu ve kadastro işlemlerinde alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira alınması gibi düzenlemeler de yer alıyordu. Ayrıca, noterlik işlemlerinde her işlem için 75 lira katılma payı alınması öngörülüyordu. Ancak bu maddelerin de gelecekte nasıl bir şekil alacağı belirsizliğini koruyor.