İHD Hakkari Şubesinden Kayıp Yakınlarına Destek Eylemi

Eyleme, kayıp yakınları, Hakkari Barosu ve Barış Anneleri, DEM Parti ve DBP Gever ilçe örgütü yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katılım sağladı. Eylemde, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” ve “Failler belli kayıplar nerede?” pankartı, faili meçhul şekilde katledilen ve kaybedilenlerin fotoğrafları taşındı. Eylemin 126’ıncı haftasında, Cumartesi Ailelerinin Amed’te 800 haftadır sürdürdüğü eyleme dikkat çekildi.

Feminist Kadınlar: Hakkarili kadınları iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz Feminist Kadınlar: Hakkarili kadınları iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz

Açıklama Metni

Açıklama metnini İHD Hakkari şube üyesi Pınar Zengin Şen okudu.

Türkiye topraklarının 100 yıldır acı ile yorulduğunu belirten Şen, ülke sınırları içerisinde binlerce faili meçhul bırakılmış cinayet işlendiğini ve yetkinler tarafından işlenen cinayetler için hiçbir somut bir adım atılmadığını belirtti. Şen, “Annelerin özür istekleri, katledenlerin gerçek bir yargı anlayışı karşısında yargılanmasını beklemesi hukuk dışı yöntemlerle ötelenmeye ve sindirilmeye çalışıldı. Halbuki annelerimizin tek isteği evlatlarının akıbetini öğrenmekti. Bugün bu meydanda evladının akıbetinin ortaya çıkarılmasını bekleyen annelerimiz için yan yanayız. Bir mezar yerine hasret bırakılmış ebeveynler, babasının, annesinin akıbeti için adliye koridorlarında, alanlarda durmadan haykıran bizler, bu zulmün biran önce son bulmasını talep ediyoruz” dedi.

Şen açıklamada, Amed’te 1994 yılında gözaltına alınarak evli ve 7 çocuk babası olan Vasıf Öztürk’ün gözaltında kaybedilme hikayesini anlattı.