Basın açıklamasına İHD üyeleri, Yüksekova Belediye Eş Başkanı Şoreş Diri, Dem Parti İlçe Eş Başkanı Filiz Saygı ve Şedal’ın ailesi katıldı. İHD Hakkari Şube Eş Başkanı Musa Bor, burada yaptığı konuşmada, Fahrettin Şedal için adalet talep ettiklerini vurguladı.

Yüksekova Spor Kadın Futbol Takımı'ndan Taraftara Davet Yüksekova Spor Kadın Futbol Takımı'ndan Taraftara Davet

Bor, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Silahlı çatışmalı ortamların süreklilik gösterdiği bölgemizde, insan hakları ihlallerine karşı durabilecek herhangi bir devlet kurumu bulunmamaktadır. Bu ortamda karşıt görüş ve muhaliflik düşmanlaştırılmakta; diğer ülkelerdeki insan hayatını tehlikeye atan eylemlere gösterilen tepkiler, bölgemizdeki hak ihlalleri açısından sessizleşen bir toplum ve cezasızlık politikası ile sonuçlanmaktadır.”

Fahrettin Şedal’ın 10 Nisan 2008 tarihinde hayatını kaybettiğini belirten Bor, “Fahrettin Şedal, evinin balkonunda kızı ile otururken vuruldu. Olaylar esnasında yaralı olarak hastaneye götürülmek istendiğinde, aracının önü kesildi ve yaralı haline işkence yapıldı. Bu trajik olayda tek bir kişi bile yargılanmadı ve dosya kapatıldı” dedi.

Bor, sözlerine şöyle devam etti: “Buradan tüm yetkililere tekrar sesleniyoruz. Fahrettin Şedal ve kayıplarımızın akıbetini sormaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Hak arama mücadelemiz her koşulda devam edecek.”

Basın açıklaması sonrası grup, Fahrettin Şedal için bir dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.