Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile yurt dışından getirilen akıllı telefonların kayıt ücretlerine 7 Temmuz'da zam yapıldı. Bir telefon için Türkiye'de ödenmesi gereken IMEI kayıt ücreti 20 bin lira oldu.

Telefon izin bedelini eski fiyat olan 6 bin liradan ödemek isteyenler e-Devlet'te yoğunluk oluşturmuş, sistem kilitlenmişti. Ancak bu kişilerin bir kısmının harcı yatırdıktan sonra IMEI'ini BTK'ya kayıt ettirmedikleri ortaya çıktı.

Sabah'ın haberine göre; kişiler telefonlarının kaydını sorgulattıklarında "IMEI kayıt bilgisi bulunamamaktadır" mesajı ile karşılaşmaya başladı.

Polat Çifti ve Diğer Sanıkların Tahliye Kararı Polat Çifti ve Diğer Sanıkların Tahliye Kararı

BAKANLIK FİKRE SICAK BAKMIYOR

IMEI kayıt ücreti için 20 bin TL ödemek istemeyenler o tarihte yatırdıkları tutar geçerli sayılarak bir defaya mahsus olarak kayıtlarının gerçekleşmesi için çabalarken, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ise şu ana kadar bu fikre sıcak bakmadığı ancak konuyla ilgili bir çalışma başlattıkları öğrenildi.

Bakanlık, mevcutta harcını yatırıp telefonunu kayıt ettiremeyen kişilerin 6 bin 91 TL'lerini vergi dairelerinden geri alarak, yeniden 20 bin TL harç bedeli yatırmaları halinde telefonlarını kayıt ettirebileceklerini bildiriyor.

20 bin TL ödemek istemeyen cep telefonu sahipleri mağduriyetlerinin giderilmesi için sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulundu. Bazı kullanıcılar ise BTK'yı aradıktan sonra sorunlarının çözüldüğünü ifade ettiler. ArtıGerçek