Okul Alışverişi Vatandaşı Zorluyor: "Asgari Ücrete Bir Zam, Ürünlere 10 Zam" Okul Alışverişi Vatandaşı Zorluyor: "Asgari Ücrete Bir Zam, Ürünlere 10 Zam"

Adana'da, ünlü elektronik eşya ve küçük ev aleti markalarının internet sitelerini taklit edip, 'oltalama' yöntemiyle ağlarına düşürdükleri kişileri 2 milyon TL dolandırdığı belirlenen 5 şüpheli, yakalandı. Şüphelilerin, banka hesaplarını kullandıranlara haftalık 4 bin TL maaş verdiği, dolandırıcılık gelirini de kripto paraya çevirdiği belirtildi.

DHA'nın haberine göre, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ünlü elektronik eşya ve küçük ev aleti markalarının internet sitelerini taklit ederek 'oltalama' yöntemiyle dolandırıcılık yapan şebekeyi, teknik ve fiziki takiple deşifre etti. B.E. ve S.A.'nın sosyal medyadan yayınladığı reklam paylaşımıyla ağlarına düşürdükleri 100'e yakın kişiyi 2 milyon TL dolandırdığı belirlendi. Bu tespitler üzerine, ekipler, B.E. ve S.A. ile birlikte hareket ettiği saptanan H.K., L.Ç. ve S.G.'yi adreslerine düzenlenen operasyonla gözaltına aldı. DUVAR