ASAYİŞ

İnternet oyununda hediye transferi 'örgüte finans sağlamak' sayıldı

Mêrdîn'de 2 kişi, PUBG adlı internet oyununda yaptıkları "hediye" ücret transferi gerekçe gösterilerek, "örgüte finans sağlama" iddiasıyla tutuklandı.

Abone Ol

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "örgüte finansman sağlama" iddiasıyla başlatılan bir soruşturma kapsamında Mêrdîn'de esnaf Fikret Demircan ile TIR şoförü Delil Özbahçeci 17 Ekim’de gözaltına alındı.

Soruşturmanın aynı suçlamayla yargılanan H.K. ismindeki bir kişi ile Demircan ve Özbahçeci arasında para transferinin olmasından kaynaklı açıldığı öğrenildi. Demircan ve Özbahçeci emniyet ifadelerinin ardından çıkarıldığı mahkemede, "örgüte finans sağlama" iddiasıyla tutuklandı.

DONDURMA ÜCRETİ ŞÜPHELİ BULUNDU

Başka bir dosyada "şüpheli" olarak gösterilen H.K.'nin "örgüt üyesi olduğu" ve Demircan ile Özbahçeci arasında para transferi olduğu öne sürüldü. Soruşturma kapsamında 2 ismin tüm banka hesapları incelendi. Dondurmacı olan Demircan'ın 90 TL’lik dondurma ücretini banka hesabı üzerinden tahsil edilmesi de soruşturma konusu yapıldı. 

PUBG ŞÜPHELİ BULUNDU

Yaptıkları onlarca para transferinin yanı sıra sanal ortamda oynanan PUBG isimli video oyunu üzerinden şahısların hesaplarına aktarılan "hediye ücret" de "kim transfer etti?" konularının da soruşturma konusu yapılması dikkat çekti. 

TUTUKLANMA

Demircan ve Özbahçeci Emniyet ifadelerinin ardından dün Mardin Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 2 isim "örgüte finansman sağlama" suçlamasıyla tutuklanarak, cezaevine konuldu. 

MA / Ahmet Kanbal