EKONOMİ

iPhone 16 Satışları Hızla Tükendi: Kuyrukların Ardındaki Gerçek Ortaya Çıktı

Apple'ın son ürünü iPhone 16'nın Türkiye'de satışa sunulduğu ilk gün geceden kuyruklar oluştu. Ancak kuyruktakilerin, onlarca alım yapan bazı telefoncuların akrabaları ve arkadaşları olduğu ortaya çıktı. Sebebi ise 25 bin lira daha pahalıya satılması.

Abone Ol

iPhone’nun 16 serisi geçen hafta satışa sunuldu. Telefonu almak isteyenlerin geceden uzun kuyruklar oluşturması hayli dikkat çekti. Piyasaya sunulan iPhone 16’lar kısa sürede tükendiği için karaborsaya düştü. Bu kuyrukların gerçek nedeni de kısa sürede ortaya çıktı.

Uzayan kuyrukları telefon ticareti yapanların oluşturduğu ortaya çıktı. Bazı telefoncular arkadaş ve akrabalarını da sıraya sokup, telefon aldırdı. Örneğin bir telefoncunun yakınları vasıtasıyla 50’den fazla Pro Max aldığı iddia edildi.

'DURUMU LEHİMİZE ÇEVİRDİK'

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre İstanbul Eyüp’ten bir esnaf, “Ürün 13 Eylül’de ön siparişe açıldı, oradan da sipariş verdik. Mağazada da bekledik. Fiyat farkı olması normal. Bizler de durumu lehimize çevirdik ve emek harcadık” dedi.

Apple mağazası veya internet sitesinden iPhone 16 Pro Max siparişi vermek isterseniz ürünün size gelmesi 6 haftayı buluyor. Beklemek istemeyenler ise soluğu karaborsa telefoncularda alıyor.

Telefoncular fiyatı 120 bin lira olan iPhone 16 Pro Max’in 1 TB’lik depolama alanına sahip versiyonunu 140-145 bin liradan satışa sunuyor.

8 SAAT KUYRUKTA BEKLEDİK, BU FİYATI İSTEMEMİZ NORMAL'

Birçok telefoncunun kuyruklara girdiğini anlatan esnaf, "Bizler de dükkân işletiyoruz giderlerimiz var. Üstüne kâr marjı koyup satmamız normal. Her şeyin bir bedeli var. 8 saat ayakta kuyrukta bekledik. Bu fiyatı istememiz normal. En çok talep Gaziantep, Adana, Kayseri, Konya, Trabzon ve Bursa’dan geldi” şeklinde konuştu.