Hakkari çarşı merkezinde Ramazan ayının manevi atmosferi yaşanırken, bazı cadde ve sokaklarda dilenen kişilere dair dikkat çeken görüntüler ortaya çıktı. Elinde son model iPhone marka cep telefonuyla dilendiği görülen bir kadının görüntülenmesi, vatandaşların büyük tepkisine neden oldu.

Hakkari’de Mezarlıklar ve Dinlenme Alanları Bayrama Hazır Hakkari’de Mezarlıklar ve Dinlenme Alanları Bayrama Hazır

Vatandaşlar, başka illerden özel araçlarla Hakkari’ye geldiklerini ve şehrin işlek noktalarında dilenerek halkın duygularını istismar ettiklerini söyledi. Görüntülerde, elinde iPhone telefon bulunan bir kadının kent merkezinde dilendiği anlar yer aldı. Tepki gösteren vatandaşlar, “Lüks araçla geliyorlar, sonra halkın vicdanını sömürmeye çalışıyorlar” dedi.

Özellikle Ramazan ayında yardımseverlik duygularının yoğunlaştığını belirten vatandaşlar, bu durumun kötüye kullanıldığını ifade ederek Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nü göreve çağırdı. Kent sakinleri, dilencilik yapan kadınların denetlenmesini, toplatılmasını ve şehir dışına çıkarılmasını talep etti.