Düğüne Vali Vekili Buğra Karadağ, Vali Yardımcısı Tayyar Emre Mahmutoğlu, 22. Dönem TBMM Başkanı ve Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti 23. ve 24. Dönem Milletvekili Nursuna Memecan, AK Parti İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, iş insanı Teoman Zeydan, aşiret liderleri, kanaat önderleri ve birçok siyasi parti temsilcisi katıldı. Yurt içi ve yurt dışından gelen binlerce davetli de törende hazır bulundu.

  1. Dönem AK Parti Hakkâri Milletvekili A. Mutalip Özbek, bu özel günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan tüm misafirlere teşekkür ederek, "Sayın 22. Dönem TBMM Başkanı ve Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti 23. ve 24. Dönem Milletvekili Nursuna Memecan, eski Hakkari Milletvekillerimiz Esat Canan, Rüstem Zeydan, aşiret lideri Fatih Keskin, ilçe ve belde başkanları, aşiret liderleri, kanaat önderleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve gelen tüm davetlilere ailem ve akrabalarım adına teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun" dedi.
  2. 128772 860X505

Bülent Arınç: "Hakkari Özlemiyle Yanan Bir Kardeşinizim"

Düğün törenine katılan Bülent Arınç, Hakkari halkının yoğun ilgisiyle karşılaştı ve yaptığı konuşmada, "Hakkari özlemiyle yanan bir kardeşinizim" ifadelerini kullandı. Arınç, "Özlem vesilesiyle Hakkari’ye geldim. Sizleri gördüm, çok mutlu oldum. Bizi davet eden A. Mutalip Özbek’e teşekkür ediyorum. Şemdinli ilçesi Nehri’de Seyyid Taha Hazretleri ve Seyit Abdullah Hazretlerini ziyaret ettim. Buranın gelenekleri, müziği ve giydiğiniz kıyafetler çok güzel. Hakkari’nin tarihi ve kültürü Türkiye için çok önemli. Çok şükür terör belasından uzaklaştık. Allah bir daha göstermesin. O mücadele sırasında hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet ve gazilerimize şifa diliyorum. Hamd olsun alınan tedbirlerle artık buralar güvenli ve huzurlu bir şehir haline geldi. Çiçeklerin açtığı, maneviyatın geliştiği huzurlu günlerin devamını dilerim" dedi.

CHP Hakkari İl Başkanı Çakırbeyli'den Mevlid Kandili Mesajı CHP Hakkari İl Başkanı Çakırbeyli'den Mevlid Kandili Mesajı

Nursuna Memecan: "Hakkari Çok Değişti"

AK Parti 23. ve 24. Dönem Milletvekili Nursuna Memecan, Hakkari’nin büyük bir değişim geçirdiğini belirterek, Özbek ailesinin düğününe katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Alp Arslan Eryılmaz: "Hakkari Gönlümüzde Ayrı Bir Yer"

Yaklaşık 25 yıl önce Hakkari Dağ ve Komando Tugayında yüzbaşı olarak görev yapmış ve Albaylıktan emekli olan Alp Arslan Eryılmaz da ailesiyle birlikte düğüne katıldı. Eryılmaz, "1997 yılında Hakkari’de yüzbaşı olarak görev yaptım. Yaklaşık 2,5 yıl burada çalıştım. İnsanlar o kadar cana yakın ve misafirperver ki, keşke birkaç yıl daha görev yapsaydık dedik. 25 yıl sonra ailemle birlikte Hakkari’ye, Özbek ailesinin düğününe geldik. O zamanlar terör nedeniyle Hakkari’ye 8-10 saatte gelirdik. Lanet olsun, çünkü o zamanlar terör vardı. Ama şimdi ailemle birlikte özel aracımla Van’dan Hakkari’ye gönül rahatlığıyla geldim. Hakkari’de her şey çok güzel, terör bitmiş. Terör olmadığı zaman ülkemiz cennet gibi. Hakkari halkının kibarlığı ve medeniliği birçok şehirde yok. 10 ayrı yerde görev yaptım ama Hakkari gönlümüzde ayrı bir yer" diye konuştu.