Duruşmaya katılan Mehmet Basık, cinayetin diğer sevgilisi tarafından işlendiğini iddia ederek kendini savundu.

Nihal Babayiğit, 2022 yılında sosyal medya aracılığıyla Batman’da yaşayan Mehmet Basık ile tanıştı. Çift, bir süre birlikte yaşadıktan sonra 2023 yılında bir çocuk sahibi oldu. Ancak aralarındaki anlaşmazlıklar nedeniyle, Mehmet Basık, 9 Eylül 2023’te Nihal ile görüşmek için Serik ilçesine geldi. Nihal Babayiğit’ten haber alınamayınca ailesine, birileri tarafından öldürüldüğüne dair video ve fotoğraflar gönderildi. Bunun üzerine aile, durumu polise bildirdi.

Polis Soruşturması ve Bulunan İzler

3 Araç Zincirleme Kazaya Karıştı: 9 Yaralı, Durumu Ağır Olan Var 3 Araç Zincirleme Kazaya Karıştı: 9 Yaralı, Durumu Ağır Olan Var

Serik Emniyet Müdürlüğü, kaybolma olayı sonrası Mehmet Basık’ı 2 Mayıs’ta Batman’da gözaltına aldı. Basık, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Aileye gönderilen mesajlar doğrultusunda, polis ekipleri Babayiğit’in en son telefon sinyalinin alındığı bölgelerde geniş çaplı arama çalışmaları başlattı. Ancak yapılan aramalarda Nihal Babayiğit’e ait herhangi bir iz bulunamadı.

20241022Aw313755 860X505

Sanığın İfadesi ve Bulunan Kıyafetler

Daha sonra cezaevinde bulunan Mehmet Basık, ifadesinin alınması için Serik Adliyesine getirildi. Basık, olayı kendisinin gerçekleştirmediğini, ancak cesedin yerini bildiğini belirtti. Adresi verirken, Eminceler Mahallesi Belek Yolu üzerindeki bir noktayı gösterdi. Ekipler, Basık’ın verdiği adreste yaptıkları aramada, genç kadına ait kıyafetler ve kemik parçaları buldu. Bulunan kemiklerin Nihal Babayiğit’e ait olduğu, otopsi raporuyla doğrulandı ve 4 ay sonra toprağa verildi.

İddianame ve Duruşma Süreci

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı, Mehmet Basık için "tasarlayarak öldürme" suçlamasıyla iddianame hazırladı. Başak G. isimli diğer sevgilisi ise "suçu işlemeye teşvik etme" suçlamasıyla şüpheli olarak yer aldı. İlk duruşma, Manavgat 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya, sanık, Nihal’in ailesi, tanıklar ve avukatlar katıldı. İşitme engelli olan sanık ve tanıkların anlaşılması için işitme engelli tercüman kullanıldı.

Mahkeme, Mehmet Basık’ın tutukluluk halinin devamına karar verirken, katılmayan Başak G. hakkında yurt dışı yasağı ve adli kontrol uygulamaya karar verdi. Duruşma, Ocak ayına ertelendi.

Aile Avukatının Açıklamaları

Mahkeme çıkışında, Nihal Babayiğit’in avukatı Yağmur Burçin Sayın, sanık Mehmet Basık’ın suçlamaları kabul etmediğini ve cinayetin Başak G. tarafından işlendiğini iddia ettiğini belirtti. Sayın, “Mehmet, duruşmada bütün suçlamayı azmettirici olarak görünmekte olan Başak’ın üzerine yıktı. Diğer şüpheli Başak’ın dinlenmesi gerekiyor, çünkü cinayetin kimin tarafından işlendiği hala belirsiz” dedi.

Zorlu Duruşma Süreci

Avukat Sayın, duruşmanın oldukça zor geçtiğini, işitme engelli oldukları için sanıkların kendilerini ifade etmekte zorluk çektiğini vurguladı. "Eğer ikisi birlikte öldürdüyse, bıçak nerede?" sorusunu yönelttiklerini belirten Sayın, Başak’ın duruşmaya katılarak savunmasını yapması gerektiğini ifade etti.

Mahkeme sırasında Mehmet Basık, Nihal ile Başak arasında bir tartışma yaşandığını ve Başak’ın kendisinden suçu üstlenmesini istediğini savundu. “Ben çocuğumun annesini öldürecek biri değilim” diyerek suçlamaları reddetti.

Bu duruşma, cinayet soruşturmasında yeni gelişmelerin yaşanmasına ve olayın aydınlatılmasına olanak tanıyacak. Ocak ayında yapılacak duruşmada, diğer tanıkların dinlenmesi ve delillerin toplanmasıyla olayın gerçek yüzü ortaya çıkmaya çalışılacak.

Kaynak: İHA