Lübnan ve Suriye’de Cihaz Patlamaları: Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor Lübnan ve Suriye’de Cihaz Patlamaları: Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor

Olayda birçok kişi de yaralandı. İsrail güçleri, kentin güneydoğusunda bulunan Zeytun Mahallesi’ne de saldırı düzenledi. İsrail ordusu, saldırıya uğrayan okulların Hamas tarafından kullanıldığını iddia etti.

WAFA ve Reuters'tan Gelen Bilgiler

Filistin’in resmi haber ajansı WAFA, İsrail savaş uçaklarının Gazze’nin Nasr Mahallesi’nde bulunan Hassan Salama Okulu’nu bombaladığını duyurdu. Saldırıda hayatını kaybeden 25 sivilin, yaralılarla birlikte Baptist Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi. Reuters haber ajansı ise İsrail ordusunun hedef aldığı okullarda yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığını açıkladı. Ayrıca Zeytun Mahallesi’nde İsrail tarafından düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren iki Filistinlinin cenazeleri, Kızılay ekiplerince enkazdan çıkarıldı.

İsrail'in Açıklaması

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), pazar günü Gazze’deki iki okula yönelik saldırı düzenlediklerini doğruladı ve bu okulların Hamas güçlerince kullanıldığını öne sürdü. IDF, okulların "Hamas’ın El Furkan Taburu tarafından gizlenme alanı" olarak kullanıldığını, ayrıca İsrail’e karşı saldırıların planlandığı ve yürütüldüğü bir "kumanda merkezi" olarak işlev gördüğünü ileri sürdü.

Uluslararası Tepkiler

Saldırılar, uluslararası toplumda derin bir endişe yaratırken, birçok insan hakları örgütü ve uluslararası kuruluş, sivillerin hedef alınmasına karşı tepkilerini dile getirdi. Bölgedeki insani durumun daha da kötüleşebileceği uyarıları yapılırken, taraflar arasında tansiyonun yükseldiği gözlemleniyor.

Bu tür saldırıların bölgede yaşayan siviller üzerinde yarattığı ağır etkiler göz önünde bulundurulurken, uluslararası toplumun barış ve istikrar çabalarını hızlandırması gerektiği vurgulanıyor.

Kaynak: Duvar