Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP), bu sabah yönetici ve üyelerinin de aralarında olduğu en az 20 kişinin gözaltına alınmasına dair Beyoğlu’nda bulunan ortak parti binalarının önünde “HDP algı operasyonlarınızın aracı değildir. Demokratik siyasette ısrarcıyız” şiarıyla basın açıklaması yapmak istedi.

Açıklamaya HDK Eş Sözcüsü ve Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek’in yanı sıra HDP ve Yeşil Sol Parti İstanbul il ve ilçe örgütü temsilcileri katılırken, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de destek verdi.

RELATED VİDEO
Play Video
SALDIRI SONRASI GÖZALTI

Açıklama öncesi onlarca polis ve gözaltı aracı parti binası etrafını sardı. Açıklama öncesi polis, HDP İl Eş başkanları İlknur Birol ve Murat Kalmaz ile görüşerek açıklamaya hiçbir şekilde izin vermeyeceklerini bildirdi.

Açıklama yapmakta ısrar eden onlarca kişi, parti binasından çıktıkları esnada polisler tarafından yaka paça gözaltına alınmaya başlandı. Bu esnada kitle sık sık, “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “HDP umuttur umut dimdik atakta” sloganları atmaya başladı.

GAZETECİLER DARBEDİLDİ


Gözaltı işlemlerini görüntülemek isteyen birçok gazeteci ise polisler tarafından darbedilerek il binası önünden uzaklaştırıldı. Parti binasını ablukaya alan polisler daha sonra yaklaşık 10 kişiyi gözaltına aldı.

Narkoçelik'te 293 gözaltı! Milyonlarca uyuşturucu hap ele geçirildi! Narkoçelik'te 293 gözaltı! Milyonlarca uyuşturucu hap ele geçirildi!

ABLUKA VE GÖZALTILARA KARŞI OTURMA EYLEMİ

Parti binasının ablukaya alınmasının ardından kitle, polisin gözaltı işlemine tepki gösterip, polis ablukasının son bulması için parti binası içerisinde ve önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eylemi partililer tarafından sürerken sık sık, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atılıyor.(MA)