Bahar Candan: 44 Yıl İhtimaliyle Yargılanıyordu, Tahliye Oldu Bahar Candan: 44 Yıl İhtimaliyle Yargılanıyordu, Tahliye Oldu

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçimlerine bir gün kala Amed'in Yenişehir ilçesinde bulunan İstasyon Meydanı'nda final mitingi gerçekleştiriyor. Onbinler, parti bayraklarıyla süslenen miting için erken saatlerde alana akmaya başladı. Coşkunun hakim olduğu alandan sık sık "Bijî serok Apo" ve "Jin, jiyan, azadî" sloganları yükseliyor.

KİTLE ALANA SIĞMADI

Gençler ve kadınların yoğun olduğu miting alanında "Adı bile anılmayan ülkenin yurtseverliğini yaptık, bizi durduramazsınız" ve "Git anlat onlara kardeş ampulü patlatacağız" pankartı açıldı. Miting alanı kısa bir süre sonra hıncahınç dolarken, alana girişler sürüyor.

COŞKU DORUKTA

Miting, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından başladı. Ardından HDP, DBP ve Yeşil Sol Parti İl eşbaşkanları ve eşsözcüleri büyük bir coşkuyla sahneye çıktı. Mitingdeki coşku, sahneden çalan "Diren ha Diyarbekir diren" şarkılarıyla doruğa ulaştı. Daha sonra partinin kent adayları alkışlar ve zılgıtlarla kitleyi selamladı.

PROGRAM

Miting, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, PİA Genel Başkanı Mehmet Kamaç, PSK Genel Başkanı Bayram Bozyel, Azadî Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşıtî, ESP, KKP ve DDKD temsilcilerinin konuşmalarıyla devam edecek.