Ziyaretler kapsamında aralarında İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Demir ve Toplumsal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selcan Taşçı Hamşıoğlu, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve İYİ Parti Hakkari İl Başkanı Yaşar Yorulmaz Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik’i makamında ziyaret etti.

Daha sonra İYİ Parti Heyeti Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe Kilit harekatında şehit olan Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli bordo bereli Topçu Piyade Uzman Çavuş Nedim Korkmaz’ın ailesini ziyaret etti. Heyet daha sonra Bağlar Mahallesinde bulunan 1993 yılında Çukurca ilçesine bağlı Han Yaylasında ve Narlı köyünde şehit edilen Kaplan ailesini ziyaret ederek, şehit ailelerinin istek ve taleplerini dinledi. Orada Hakkari Devlet Hastanesine geçen heyet üs bölgesinde yaşanan çatışmada yaralanan ve tedavileri devam eden iki askeri personeli ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Hakkari’de 570 Temizlik Görevlisi İçin Kura Çekim Tarihi belli oldu Hakkari’de 570 Temizlik Görevlisi İçin Kura Çekim Tarihi belli oldu


Ziyaretlerle ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Toplumsal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu, Ziyaretlerinin amacının Hakkari Dağ ve Tugay Komutanlığına başsağlığında bulunmak için kentte geldiklerini söyledi.

Selcan, ‘’Hakkari maden konusunda çok zengin bir ilimiz. Burada çıkartılan maden yurt dışına gönderilip on misli katına tekrar buraya getiriliyor. Buranın işsizliğini eğitim sorununu konuşamıyoruz. PKK eşittir Kürt değildir. Kürt eşittir PKK değildir. En büyük sorunumuzun bu olması gerekiyor. Burada hiç kimseden Kürdistan kelimesini duymadık. Öcalan’ın üzerindeki tecrit kaldırılsın cümlesini duymadık. Burada insanlar diyorlar ki burada üniversite var yurt yok. Öğrenciler kayıtlarını donduruyor. Biz bu milletin milletvekiliyiz. Biz bugün itibari ile bundan sonra Hakkâri’nin milletvekiliyiz. Bu şehrin sorunlarını mecliste gündeme getireceğiz’’ dedi.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ise Türkiye’nin en bereketli toprakları olan Hakkari’de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Çömez, Bu coğrafyanın en bereketli bölgesindeyiz. Gelişimimizin sebebi sınır ötemizde kahraman Mehmetçiğimizin kahramanca muhteşem bir direnişle kahramanlık öğreneğiyle sınırın ötesinde sınırımızı bizi koruyorlar. Bu esnafa kalleşçe pusu kurup 12 askerimizi şehit verdik. Burada yaşan Kürtler Türkler Türkiye cumhuriyetin en saygın insanlarıdır. Burada istenen şu bize sahip çıkın bizi yalnız bırakmayın bizimle beraber olun diyorlar. Burada seçilen milletvekilleri buraya bile uğramıyor. Burada evleri bile yok burada yaşamıyorlar. Buradaki insanların sorunları mecliste gündeme getireceklerine gidip Ankara’da teröristlerin sesi haline gelmişler. Artık Hakkari’nin iyi milletvekilleri var. Balıkesir’in Tekirdağ’ın diğer illerin sorunları nasıl ilgileniyorsak artık sizin sorunlarınızla da ilgileneceğiz’’ Hakkariobjektif