Avrupa Birliğince finansa edilen SİMURG ve Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı (KEDV) tarafından desteklenen “Üreten Kadınlar Kooperatifçilikte Güçleniyor” projesi kapsamında iş birliği yapan; Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi ile Lilyana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve HATSO ortak çalışmaları teşvik etmek, karşılıklı anlayışı geliştirmek amacıyla işbirliğinde bulunmak üzere protokol imzaladılar.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında yapılan protokolün imza törenine , Hakkari TSO Yönetim Kurulu Başkanı Servet Taş, Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, Demeter Kadın Kooperatifi Başkanı Bahar Sağkol, Lilyana Kadın Kooperatifi Başkanı Ümmühan Keskin ve Kooperatif Üyesi Esra Kılıç katıldı.

Protokolle; Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Kadın Kooperatifleri; kadın istihdamı, eğitim ve ortak proje geliştirilmesi noktasında iş birliği yapmayı hedefleniyor.

Hakkari'deki Bahçe Cafe, Bilinçsiz Kazı Çalışmaları Nedeniyle Zor Durumunda Hakkari'deki Bahçe Cafe, Bilinçsiz Kazı Çalışmaları Nedeniyle Zor Durumunda

Hazırlanan protokol ile ilgili kısa bir açıklama yapan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Hakkari ve Yüksekova’da faaliyet gösteren iki kadın kooperatifi ile iş birliği protokolü imzalayacaklarını söyledi.

Protokolün hayırlı olmasını dileyen Başkan Taş, "Öncelikle Hakkari’de güzel şeylere imza atan Demeter Kadın Kooperatifi Başkanı Bahar Sağkol’a ve yine lilyana Kadın Kooperatifi Başkanı Ümmühan Keskin’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çok anlamlı, çok kıymetli faaliyetleri var. İş birliği protokolü imzalayacağız. Hakkari’ye çok katkı sunacaklar. Eğitimde istihdamda sosyal yaşamda çok değerli şeylere hep beraber imza atacağız. Özelikle proje üretiminde ortak hareket edeceğiz. şeklinde konuştu.

Kadın Kooperatifleri Başkanları Keskin ve Sağkol da Hakkari TSO Başkanı Servet Taş ve Meclis Başkanı Ahmet Yaşar'a ilgilerinden ötürü teşekkür etti.