KADIN

Kadınlar, "Kadın Kırım Politikasına Hayır!" Dedi

Diyarbakır'da bir araya gelen kadınlar, kadın katliamlarına tepki gösterdi: 'Bu sadece bireysel bir cinayet değil, aynı zamanda politik bir suçtur'

Abone Ol

"Yerel Yönetimlerde Kadın Politikaları Çalıştayı" çerçevesinde Diyarbakır'da bir araya gelen kadınlar, Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezi önünde kadın cinayetlerine karşı güçlü bir açıklama yaptı. Etkinliğe katılanlar arasında siyasetçi Gültan Kışanak, belediye kadın eşbaşkanları ve çeşitli kadın örgütü temsilcileri yer aldı.

Açıklamayı yapan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, ayrımcı ve cinsiyetçi ideolojilere karşı mücadelelerinin süreceğini vurguladı. Şedal, "Kadın kırım politikası, bilinçli bir şekilde siyasi iktidarlar tarafından sürüyor. Yaşamdan koparılan her bir kadın için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Rosa Kadın Derneği Başkanı Suzan İşbilen, kadın cinayetlerinin toplumda derin bir kriz yarattığını belirterek, "Her gün bir başka acı haberle karşılaştığımız bu süreçte, kadınların yaşam hakkı gasp ediliyor. Özellikle AKP-MHP iktidarı döneminde artan kadın cinayetleri, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin derinleştiğini gösteriyor," ifadelerini kullandı. İşbilen, boşanma sürecindeki kadınların en savunmasız dönemde şiddete maruz kaldıklarına dikkat çekerek, bu durumu "politik bir suç" olarak nitelendirdi.

Etkinlik, "Jin, jiyan, azadî" sloganıyla sona erdi. Bu buluşma, kadınların haklarını savunma ve cinsiyet eşitliği mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.