Kabaiş gözyaşları arasında defnedildi Kabaiş gözyaşları arasında defnedildi

Kaybolduktan 18 gün sonra cenazesi bulunan Rojin için Amed’de kurulan taziyeye, kadın örgütleri, belediye eşbaşkanları ve siyasetçiler katıldı. Göletli Park'ta bir araya gelen kadınlar, "Kadın cinayetleri politiktir ve ideolojiktir" yazılı pankartlar taşıyarak yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında kadınlar, yakalarına Rojin Kabaiş’in fotoğrafını taktı.

Yürüyüşün ardından, taziye evi önünde Rosa Kadın Derneği üyesi Berfin Polat bir konuşma yaptı. Polat, “Bugün Rojin şahsında katledilen ve şüpheli şekilde bulunan kadınlar için buradayız. Elde ettiğimiz tüm haklarımız ‘reform’, ‘yenilik’ gibi algılarla elimizden alınıyor. Cezasızlık politikalarının bu karanlık tabloya davetiye çıkardığını biliyoruz. Mücadele dışında başka çaremiz yok. Sokaklarda sesimizi, itirazlarımızı yürütmeye devam edeceğiz,” dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal ise Kabaiş ailesine başsağlığı dileyerek, kadınların her gün hedef gösterilip katledildiğini vurguladı. Şedal, “Narin’in ve Rojin’in katillerini bulacağız. Politik bir şekilde yaşamımız hakkında karar veriyorlar; buna itiraz ettiğimizde katlediliyor, tecrit ediliyor, cezaevlerine konuluyoruz. Bugün binlerce kadın Rojin’in ailesinin yanında. Bu olay çözülene kadar mücadelemiz sürecek,” ifadelerini kullandı.

Bu etkinlik, kadınların hakları ve güvenliği için verdikleri mücadelenin devam edeceğine dair güçlü bir mesaj olarak öne çıktı.

Kaynak: MA