Kazanın, Polatlı istikametine seyir halindeki 04 AAV 951 plakalı Ağrı Seç Turizm’e ait yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak Olukpınar köyü mevkiindeki köprüye çarpması sonucu gerçekleştiği bildirildi.

Olay sabah saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Otobüs, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıktı ve köprüye çarptı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralıların otobüsten çıkarılması için yapılan çalışmalar, zorlu hava koşulları ve aracın hasar durumu nedeniyle uzun sürdü. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından en yakın hastanelere kaldırıldı.

Ankara-Eskişehir Karayolu'nun Polatlı istikameti, kaza nedeniyle ulaşıma kapatıldı ve yolun yeniden açılması için çalışma başlatıldı. Kazanın yaşandığı bölgedeki trafik akışının sağlanabilmesi için polis ekipleri tarafından alternatif yollar oluşturuldu.

CHP'li Günaydın'dan HÜDA-PAR'a Eleştiri: "Savcılar Soruşturma Başlatsın" CHP'li Günaydın'dan HÜDA-PAR'a Eleştiri: "Savcılar Soruşturma Başlatsın"

Kazaya ilişkin açıklama yapan Ankara Valisi Vasip Şahin, olay yerinde yapılan ilk incelemelerde yolda fren izi bulunmadığını belirtti. Şahin, “Şoförün uyumuş olma ihtimali üzerinde duruluyor. Ancak kazanın kesin nedeni yapılacak detaylı incelemeler sonucu netleşecektir” dedi.

Kazanın meydana geldiği bölgede incelemeler sürerken, ölenlerin kimlikleri ve yaralıların sağlık durumlarına ilişkin bilgiler ilerleyen saatlerde açıklanacak. Olayla ilgili olarak geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Kaynak: MA