Digor ilçesine bağlı 30 kilometre uzaklıktaki Arpalı köyünde yaşayan 49 yaşındaki Kasım Can, attığı kahkaha ile çevresinde, 'Gülen adam' olarak tanınıyor. Evli ve 6 çocuk babası olan Kasım Can, içten ve samimi olan gülme şekliyle bulunduğu ortamda kısa sürede tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Acılı ve tatlı günlerinde farketmeksizin gülme krizine giren Kasım Can, doktora götürülmesine rağmen gülme krizine bir çare bulunamamış.

Köyde bakkaliye işleten Kasım Can, her zaman yüksek sesle gülüyor. Can, uyku saatleri hariç 4 mevsim ve 12 ay boyunca gülüyor. Gülmesiyle ünlü olan Kasım Can’ın yaşadığı Arpalı köyü de artık onun adıyla tanınıyor.

Rûdaw’a konuşan Kasım Can, “Otobüslerde yolculuk yaparken gülünce herkes bakıyor. Bir yolculukta bazıları tepki gösterdi, beni tanıyanlar ‘karışmayın bizim köylüdür, gülsün de moralimiz iyi olsun’ dediler. İstanbul’a kadar 24 saat süren yolculuk boyunca güldüm. Gülmemi dinlemek için Almanya ve İngiltere’den telefon açıyorlar” dedi.

Denetimli serbestlikte kapsam genişletiliyor, "kısmi af" mı gelecek? Denetimli serbestlikte kapsam genişletiliyor, "kısmi af" mı gelecek?

Kasım Can, hiç bir zaman ağladığını hatırlamıyor.

İlginç gülüşü için askerlik vazifesini yaparken sorunlarla karşılaştığını belirten Can, “Askerlikte gülüşüm nedeniyle çok şey başıma geldi. Beni dövdüler, dişimi kırdılar. Cenazelerde bile komik bir şey görünce gülüyorum” ifadelerini kullandı.

Köylüleri de her gün Kasım’ın iş yerinde bir araya gelerek, eğlenmek ve moral bulmak için gülmesini izliyorlar.

Köy muhtarı Osman Nuri Can, “Babası amcamın oğlu olur. Babasını vefat ettiğinde cenazesini yıkıyorduk ama Kasım diğer tarafta gülüyordu” diye konuştu.

Köylü Naim Tunç da, kansere yakalanan bir kişinin moral bulmak için Kasım’ın yanına gelerek gülmesini istediğini söyledi.