1995 yılından boşaltılan köylerinden Hakkari merkeze göç eden köy sakinleri, Tapu Kadastro Müdürlüğün köydeki arazi, yayla, mera gibi yerlerin tapulaştırma projesi kapsamında oluşan köy komisyonunun köydeki arazileri kendi adına tabulaştırdıklarını iddia ederek basın açıklaması yaptı.

Hakkâri Valiliği önünde bir araya gelen vatandaşlar burada tepkilerini dile getirdi.

Vatandaşlar adına açıklama yapan Avdel Özdinç, köy muhtarınında bulunduğu köy komisyonun rüşvet vererek köydeki mera ve yaylaları kendi adına aldıklarını iddia etti.

Özdinç açıklamanın devamında şunları kaydetti.

‘’ Köy muhtarının da içinde bulunduğu köy komisyonundan şikâyetçiyiz. Köydeki arsaları hepsi kendi adına geçirmişler. Köyde bulunan R.A adında bir firma ise orada şuan çalışıyor.

Hakkari İHD ve Kayıp Yakınları Metin Kıratlı için adalet talebinde bulundu Hakkari İHD ve Kayıp Yakınları Metin Kıratlı için adalet talebinde bulundu

Tüm köyü ortak malı olan madeni işletiyor. Bu firma muhtar ve komisyona rüşvet veriyor. Tüm köy mağdur durumda Biz cumhurbaşkanı ve valimizden bu duruma bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz. Yoksa köylü birbirine girer olay büyür’’ şeklinde konuştu.