GÜNDEM

Kayseri'de 39 günde 7 kişi intihar etti: 'Ekonomik kriz insanları ölüme sürüklüyor'

CHP'li milletvekili Çetin Arık, son günlerde Kayseri'de artan intihar vakalarının endişe verici olduğunu söyledi

Abone Ol

Türkiye Büyük Meclisi Başkanlığına iki kez intihar olaylarının araştırılması için önerge veren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, kentte son dönemde meydana gelen intihar olaylarının konuya dikkat çekmek üzere yazılı açıklama yayımladı.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, son dönemde Kayseri’de yaşanan intihar olaylarının endişe verici olduğunu belirterek, “Bu konu geçiştirilebilecek bir konu değil. Canlarımız yitiyor. Bu olayları adli bir vaka olarak görmenin ötesinde bir halk sağlığı sorunu olarak görmemiz ve bu konuda titizlikle bir çalışma yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Bir esnafın işlettiği markette hayatına son verdiğini belirten Arık, ekonomik sorunların insanları ölüme sürüklediğini ifade etti.

KAYSERİ’DE 39 GÜNDE 7 İNTİHAR

2020 yılının son günlerinde iki avukatın intiharının ardından önceki gün market işleten bir gencin, çalıştırdığı markette intihar ettiğini ifade eden Arık, ekonomik sıkıntıların gün geçtikçe arttığını belirtti.

İntihar olaylarının psikolojik denilerek geçiştirilmemesi gerektiğinin altını çizen Arık, ülkeyi yönetenlerin ekonomik sorunları görmezden geldiğini, bu durumun sorunun daha da büyümesine neden olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Türkiye’de son yıllarda intihar olayları münferit olaylar olmaktan çıkıp bir halk sağlığı problemi olmaya başlamıştır. İnsanların toplu halde intiharlarının ardından TBMM Başkanlığına araştırma önergesi verdim. Maalesef iktidarın insanların dramatik bir şekilde hayatlarına son vermelerinden daha önemli gündemleri olduğu için bu konuyu gündeme almadı. Yaklaşık iki yıl sonra bu kez Kayserimizde 39 günde 7 hemşehrimizin canına kıymasının ardından bir kez daha araştırma önergesi verdim. İktidar bu konuya pek önem vermiyor ama insanlarımız canlarına kıymaya devam ediyor. Kayseri’de 2020 yılının son günlerinde iki avukat kardeşimiz hayatına son verdi. Önceki gün market işletmecisi bir genç kardeşimiz canına kıydı. Bu olay ‘Psikolojik sorunu vardı’ diyerek geçiştirilecek bir sorun değil. İntihar olayları ülkemizde artık bir halk sağlığı problemi olarak karşımıza çıkıyor. Bu konu geçiştirilebilecek bir konu değil. Canlarımız yitiyor. Bu olayları adli bir vaka olarak görmenin ötesinde bir halk sağlığı sorunu olarak görmemiz ve bu konuda titizlikle bir çalışma yapmamız gerekiyor. İktidar her ne kadar görmezden gelse de ülkemizde insanları ölüme sürükleyen ciddi bir ekonomik kriz var. Bir zamanlar başbakanlık önünde atılan yazarkasayı dillerine dolayanlar, insanlar ekonomik kriz nedeniyle hayatlarına son verirken, görmezden geliyor.”