Her geçen gün daha fazla katılımcıyla büyüyen bu eylemde, vatandaşların yanı sıra çeşitli siyasi parti yöneticileri, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de yer alıyor. Eyleme katılan yurttaşlar, “Kayyım defol” yazılı tişörtler giyerek meydanda yerini alırken, “Taksim, Hakkari bizim, 1 Mayıs’a özgürlük, kayyum defol” yazılı pankart açıldı. Sık sık “Bijî berxwedana Colemêrg”, “Direne direne kazanacağız”, “Her yer Hakkari her yer direniş”, “Jin jiyan azadî” ve “Kayyım gidecek, biz kalacağız” sloganları atıldı.

13 Yaşındaki Nehir Usta, Oto Tamirinde Yılların Ustalarına Taş Çıkarıyor 13 Yaşındaki Nehir Usta, Oto Tamirinde Yılların Ustalarına Taş Çıkarıyor

‘Dil ve Kültür Yasaklanamaz’

Nöbet sırasında kısa bir konuşma yapan Doğu ve Güneydoğu Derneği adına Osman Aluç, kayyım zihniyeti ve politikasına karşı sonuna kadar direneceklerini belirterek ortak mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Aluç, Türkiye’deki farklı dillerdeki tabelalara rağmen Kürtçe yazılara karşı çıkılmasını eleştirdi. “Türkiye'de çeşitli dillerde tabelalar var. Fakat belediyelerimiz Kürtçe yazılımlar yaptığı için karşı çıkılıyor. Kürtler bu ülkenin asli unsurlarıdır, dili ve kültürü yasaklanamaz. Herkes bunu böyle bilsin,” dedi.

‘Sonuna Kadar Direneceğiz’

Daha sonra söz alan Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Esenler İlçe Eşbaşkanı Yıldız Eren, kayyıma karşı 50 gündür direnmeye devam ettiklerini belirtti. Eren, Kürt halkı ve kadınlarının haklı ve meşru davalarında sonuna kadar direneceklerini vurgulayarak, “Bizler Kürt halkı ve Kürt kadınları haklı ve meşru davamızda sonuna kadar direneceğiz. Kayyım politikasını asla kabul etmiyoruz. İktidarın hiçbir kirli politikasını kabul etmiyoruz,” ifadelerini kullandı.

Şişhane Meydanı’ndaki eylem, dayanışma ve kararlılıkla devam ederken, katılımcılar demokratik hak ve özgürlüklerin korunması için mücadele edeceklerini dile getiriyor. Bu süre zarfında, eylemler barışçıl bir şekilde sürdürülüyor ve katılımcılar, hak arayışlarının meşruiyetine dikkat çekiyorlar.

Kaynak: MA