Saat 10.20: Özgür Özel kürsüde

Divan kurulu başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun konuşmasının ardından Özgür Özel, konuşma için kürsüye geldi. Parti tarafından yapılan açıklamada genel başkanlığa aday olmak isteyenlerin yarım saat içerisinde başvurularını iletmesi gerektiği ifade edildi.

Saat 10.10: Divan Kurulu başkanı seçildi

Özel'in kısa açılış konuşmasının ardından olağanüstü kurultayın delegeler oyları ile Denizli Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu seçildi.

Saat 10.00: Kurultay başladı!

CHP'nin olağanüstü kurultayı İstiklal marşı ile başladı. İstiklal marşı ile başlayan program Özgür Özel'in açılış konuşması ile başladı.

De Watermark.ai 1743924559845 1280X720

SAAT 10.00: İmamoğlu'ndan kurultay paylaşımı

Olağanüstü kurultayın başlamasından hemen önce CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu'nun X hesabından kurultay mesajı paylaşıldı:

İmamoğlu'nun mesajı şu şekilde:

Partimizin 21. Olağanüstü Kurultayı her açıdan olağanüstü bir dönemde toplanıyor. Milletimiz bugün ağır bir kuşatma altındadır. Bu kuşatma hukuk ve demokrasiye bağlı olmadığını açıkça ilan eden, kendisini devletin sahibi gören baskıcı bir iktidarın kuşatmasıdır. Bu iktidar, karşısında rakip aday istemiyor, rakip parti istemiyor, serbest ve adil seçimler yapılsın istemiyor. Tek dertleri var; ekonomiden sağlığa, eğitimden adalete kadar her alanda ülkeyi felakete sürükleyen tek adam sistemini ayakta tutabilmek. Fakat hiçbir baskıcı sistem, millete rağmen ayakta kalamaz. Milletin haysiyeti, kendi iradesine ve geleceğine sahip çıkma kararlılığı her türlü zorbalığın üstündedir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurultayları ilk günden beri bu haysiyetin, bu kararlılığın simgeleştiği, bu mücadelenin şekillendiği yerler olmuştur. Hiç kuşkum yok, kurultayımız bugün de aynı yolu izleyecektir. Partimiz, millî görevini tamamlama gereğini her görüşün üstünde tutacak, Cumhuriyetimizin temel ilkeleri doğrultusunda özveriyle, kararlılıkla yürüyecek ve muhakkak başaracaktır. Sonuna kadar birlikte yürüyeceğimiz bu onurlu yolda karşımıza çıkaracakları zorluklar, yaşatacakları eziyetler birer teferruattan ibarettir. Bu duygularla, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e ve bütün kurultay delegesi yol arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar, başaracağız! Haksızlığı, zorbalığı yeneceğiz. Özgürlüğün, eşitliğin, kardeşliğin iktidarını hep birlikte inşa edeceğiz. Kararlı tavrınız, mücadeleniz için size teşekkür ediyor; milletimize umut ve cesaret vereceğine inandığım kurultayımızın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

SAAT 10.00: Özgür Özel kurultaya geldi

CHP'nin olağanüstü kurultayının yapılacağı salona CHP Lideri Özgür Özel geldi. Partililer ile tokalaşan Özel, önceki genel başkanların ile de selamlaştı.

SAAT 09.50: Kurultay başlıyor, miting 16.00'da

Olağanüstü kurultay az sonra başlayacak. Nazım Hikmet Kültür Salonu önüne yurttaşların gelmeye başladıkları kameralara yansıdı. Ayrıca kültür merkezi çevresinde PM'ye girmek isteyen adayların afişlerinin asıldığı görüldü.

SAAT 8.45: İmamoğlu'nun koltuğu hazır

CHP'nin olağanüstü kurultayı için salondaki hazırlıkların büyük bölümü tamamlandı. Kurultay salonunda çekilen bir fotoğrafta 15.5 milyon yurttaşın kendi rızası ile sandığa giderek Cumhurbaşkanı adayı ilan ettiği Ekrem İmamoğlu için de koltuk ayrıldığı görüldü.

KAYYUM TEHDİDİNE KURULTAY RESTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), partiye kayyum atanmasını engellemek amacıyla aldığı karar doğrultusunda 21. Olağanüstü Kurultayı'nı bugün Ankara'da topluyor.

Genel Başkan Özgür Özel'in yeniden genel başkanlığa aday olduğu kurultayda, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eski milletvekili Berhan Şimşek de aday olacağını açıkladı. İki isimin de aday olabilmesi için CHP'nin kayıtlı 1368 delegesinin yüzde 5'inden imza almaları gerekiyor.

Kurultayda genel başkanın yanı sıra 60 üyeli Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) da belirlenecek.

"İRADE MİLLETİNDİR"

Ankara Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılan kurultayın sloganı, "kayyum" tehdidine ve İmamoğlu operasyonuna tepki olarak, "irade milletindir" şeklinde belirlendi.

Kurultay partililere açık olmasına karşın, salonun küçük olması nedeniyle sınırlı sayıda partili salona girebilecek. Basın ve konuklar için yan salonlar ayrıldı.

CHP lideri Özgür Özel, kurultayı mitinge çevirecek ve saat 16:00'da kurultay salonunun yanındaki parkta, partililere seslenecek.

Kurultayda İstanbul Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun serbest bırakılması çağrısıyla imza toplanacak.

KILIÇDAROĞLU KURULTAYA KATILIYOR

Olağanüstü kurultayda aday olmayacağını ancak katılım için davet olursa değerlendirebileceğini açıklayan eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultaya katılması bekleniyor.

CHP lideri Özgür Özel, Cuma günü kendisinden önce genel başkanlık yapan Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ile Sosyal Demokrat Halkçı Parti Genel Başkanlığı yapan Murat Karayalçın'ı kurultaya davet etti.

Önceki genel başkanların tamamının kurultaya katılması bekleniyor.

OĞUZ KAAN SALICI'DAN 'DENGE VE DAYANIŞMA' LİSTESİ

Kurultay'da asıl yarışın Parti Meclisi (PM) için olması bekleniyor.

CHP yönetimi, PM seçimini gerekli koşulları taşıyan partililerin aday olabileceği ve delegelerin de bunlar arasından seçim yapabileceği "çarşaf liste" ile yapılmasını kararlaştırdı.

Bu Habere Dikkat Edin ve Sakın Yapmayın! Bu Habere Dikkat Edin ve Sakın Yapmayın!

Ancak CHP lideri Özel'in PM'de yer almasını isteyen isimleri içeren bir "anahtar liste" çıkarmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

"Anahtar liste", resmi olmasa da delegelere çarşaf liste içinden kimleri seçecekleri konusunda bir anlamda "kılavuz" olarak nitelendirilebilir.

38. Olağan Kurultay'da Özel'e karşı alternatif liste çıkaran İstanbul milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, "denge ve dayanışma" adı altında karşı liste çıkaracak.

Kaynak: Halktv