KESK ve DİSK'in ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi; Demokrasinin değer ve kurumlarının hiçe sayıldığı, devletin tüm olanaklarının iktidar partisinin hizmetine sunulduğu 31 Mart yerel seçimleri sonuçlarının açıklanmasından 24saat bile geçmemişken Van'da Kayyım politikaları devreye sokulmuş, halk iradesi yok sayılarak demokrasiye bir darbe daha vurulmuştur.

KESK ve DİSK olarak halk iradesine saygı gösterilmesinin, seçilmiş belediye başkanının mazbatasının verilerek göreve başlamasının demokrasinin ve hukuk devletinin gereği olduğunu hatırlatıyor, her türlü baskı, haksız ve hukuksuz uygulamalar karşısında emek, demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesi yürüten herkesin yanında olduğumuzu kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Bu haksızlık ve hukuksuzluklara karşı 03.04.2024 tarihinde saat 17.15’te Belediye eski binası önünde yapacağımız basın açıklamasına tüm halkımızı ve demokratik kitle kurumlarını bekliyoruz. 

Feminist Kadınlar: Hakkarili kadınları iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz Feminist Kadınlar: Hakkarili kadınları iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz

KESK HAKKARİ ŞUBELER PLATFORMU DİSK/ GENEL İŞ HAKKARİ ŞUBESİ