Hakkari Milletvekili Bartın'dan Gedikli Mezrası'ndaki Eğitim Sorunlarına Soru Önergesi Hakkari Milletvekili Bartın'dan Gedikli Mezrası'ndaki Eğitim Sorunlarına Soru Önergesi

Hakkari ve Yüksekova'da gerçekleştirdikleri ziyaretlerde, emek meslek örgütleri, demokratik kuruluşlar ve siyasi partilerle bir araya gelen KESK heyeti, mitingin önemine dikkat çekti.

Mitingin amacı, kamu emekçilerinin ve çeşitli toplumsal kesimlerin bütçe politikalarına yönelik taleplerini ortak bir sesle dile getirmek olarak belirlendi. KESK, katılımcıların taleplerinin güçlü bir şekilde ifade edileceği bu etkinlikte, kamu bütçesi, sosyal harcamalar ve emekçilerin hakları gibi kritik konuları ele almayı planlıyor.

KESK MYK Üyesi Erdal Karakuş, Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Simge Yardım ve SES MYK Üyesi Salih Erbaş, gerçekleştirdikleri ziyaretlerde sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileriyle görüşerek miting hakkında bilgi verdiler. Ardından KESK toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında, tüm halk ve emekçilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da etkinliğe katılması gerektiği vurgulandı.

Hakkari'de iki gün boyunca bulunan KESK heyeti, mitinge geniş bir katılım sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. 30 Kasım'da Ankara'da buluşacak olan emekçilerin, güçlü bir ses oluşturması hedefleniyor.