SİYASET

Kılıçdaroğlu Hatay'da: 85 milyon insanı hiçbir ayrım yapmadan kucaklamak benim boynumun borcu

Depremin en çok etkilediği il olan Hatay'da bulunan Kılıçdaroğlu, "85 milyon insanı hiçbir ayrım yapmadan kucaklamak benim boynumun borcudur" dedi.

Abone Ol

- CHP Genel Başkanı Kemal ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'da olduklarını duyurdu.

Kılıçdaroğlu'na ziyaretinde aynı zamanda Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da eşlik ediyor.

Kılıçdaroğlu, "85 milyon insanı hiçbir ayrım yapmadan kucaklamak benim boynumun borcudur" dedi.

'BÜYÜK ACI SADECE KENDİ ÜLKEMİZDE DEĞİL, BÜTÜN DÜNYADA YANKILANDI'

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

RELATED VİDEO
"Türkiye coğrafyasında hepimiz huzurla yaşamak istiyoruz. Hiç kimseyi ötekileştirmeden 85 milyon insanı kucaklamak benim boynumun borcudur. Zor günlerden geçiyoruz biliyorum, acılarımızı hafifletmek için her birimiz elimizden geleni yapıyoruz, bunu da biliyorum. Ama bazı acılar var ki yüreğimizin bir kenarında durur. Depremin yarattığı acı tüm dünyada yankılandı. Birlikte olmak, beraber olmak gibi hasleti asla unutmayacağız.

Depremin yarattığı büyük acı sadece kendi ülkemizde değil, bütün dünyada yankılandı. Hatay'da ilk toplantıyı yapıyorum. Bayrağımızın ne kadar değerli olduğunu biliriz, vatanımız da bizim için değerlidir.

'BİR TOPLUMU AYRIŞTIRMAK KADAR TEHLİKELİ BİR ŞEY YOKTUR'

Bundan sonra millete sesleneceğim. Bayrağımızın ne kadar değerli olduğunu biliriz. Vatanımız da bizim için değerlidir. Buraya gelirken mezarlıkları ziyaret ettik. Büyükşehir Belediyesi, Türk bayrağı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi bayraklarını asmış. Ankara'dan talimat, 'Bayrakları indirin' diye. Bunun olur olduğunu görmek benim vicdanımda derin yaralar açtı. Asla kabul etmiyoruz. Bayrağımıza sahip çıkmak namusumuzdur, vatanımıza sahip çıkmak da namusumuzdur. Depremde hayatını kaybettiği vatandaşların mezarlığı Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Bir toplumu ayrıştırmak kadar tehlikeli bir şey yoktur.

İMAMOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Depremin olduğu andan itibaren hepimiz hareket halindeydik. Depremin olduğu yerde büyük bir travma vardı, o şoku atlatmamışlardı. Ama Anadolu'dan binlerce insan geldi. Arama kurtarma ekipleri, yiyecekler... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu koordinatör olarak görev yapıyor. Kendisine teşekkür ederim. Kendisini hepinizin huzurunda yürekten teşekkür ederim. 6693 kişi İBB koordinatörlüğünde görev yaptı. Görev yapanlara da teşekkür ederim.

14 Mayıs'tan sonra yeni bir güne başlayacağız hep beraber. Hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir ufku görecek. Öyle bir tablomuz var ki arkadaşlar, esnafın dükkanı yıkılmış, çiftçi yem bulamıyor."

AYRINTILAR GELİYOR...