CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaret için gittiği Kayseri'de gerçekleşen 'Kadın Buluşması'na katıldı. Konuşmasında helalleşme çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde tüm sorunları çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Uyuşturucu ticareti ve bağımlılığına da değinen Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

İLK YAPACAĞIM İŞ O UYUŞTURUCU BARONLARININ KELLELERİNİ KESMEKTİR: Az önce çocuğu bağımlı olan anne konuştu. Uyuşturucunun ne olduğunu biliyorum. Aileleri, yuvaları nasıl dağıttığını biliyorum. Uyuşturucu baronları milyar dolar kazanıyorlar, bizim evlatlarımızı zehirliyorlar. Sesleri bile çıkmadı. Bağırdım, çağırdım. Şimdi 'Mücadele ediyoruz' diyorlar. 20 yıldır ne yapıyordunuz? Ama Allah sizi inandırsın, iktidara geldiğimizde ilk yapacağım iş o uyuşturucu baronlarının kellelerini kesmektir. Onların kimlerle işbirliği yaptığını, kimlerle fotoğraf çektirdiğini, arkasındaki siyasi gücü biliyorum. Ama ben hiçbir zaman yasadışı gücün karşısında bir milim geri adım atmam. Halkın iradesini sonuna kadar kullanacağım ve o uyuşturucu baronlarına hesap soracağım.

O GECE UYUYAMADIM: 6 yaşındaki çocuğa sistematik tecavüzü duyduğumda o gece uyuyamadım. TBMM'de Aile Bakanı, 'İki yıldır haberimiz var' dedi. Ne yaptınız iki yıldır? 6 yaşındaki bir çocuğun hakkını aramıyorsak biz niye siyaset yapıyoruz? Sahte raporlarla kendini aklamaya çalıştılar, bu güç kimden alınıyor? Sonradan harekete geçtiler.

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN: Ayrıştırdılar, bizi böldüler. Başı açık, yok başı kapalı. Kadın kadındır kardeşim, kadının hakkını teslim edeceksin. Eğer yaşadığınız dramın sona ermesini istiyorsanız, aile destekleri sigortasının hayata geçmesini istiyorsanız, kadınların huzur içinde yaşamasını istiyorsanız, altı oku görüyorsunuz. Sandığa gideceksiniz, oy kullanacaksınız. Elinizi vicdanına koyun oyunuzu öyle kullanın.

KIRSALDA ÇALIŞAN KADIN VE GENÇLERİN SGK PRİMLERİNİ DEVLET ÖDEYECEK: Kırsalda çalışan kadınlar ve gençler hiç endişe etmeyin Allah nasip eder, sizlerin oylarıyla iktidar olduğumuzda SGK primlerinizi devlet ödeyecek. Hiçbir kadını bir erkeğe muhtaç ettirmeyeceğim, her kadın kazanacak. Diyorlar ki 'yapamaz, bunu gerçekleştiremez' bizim bütün belediye başkanlarımız yapıyorlar, geldiğimizde o bütçe beşli çetelere gitmeyecek.

Bakan Yerlikaya açıkladı.. 23 ilde DEAŞ'a 88 gözaltı! Bakan Yerlikaya açıkladı.. 23 ilde DEAŞ'a 88 gözaltı!

MEMLEKETE HUZUR LAZIM: Birilerinin oyununa niye düşüyoruz. Derdi, sorunları çözmemiz lazım. Memlekete huzur lazım. Huzur olmazsa memlekette bereket olmaz. Anne çocuğunu güzellik içinde yatağına yatırmalı. Üniversiteye gönderdiğiniz o çocuğun güzel bir yurdu olmalı. En geç bir yıl içinde hiçbir öğrenci benim yurt sorunum var demeyecek. Kız öğrenciler, erkek öğrenciler birer-üçer kişilik odalar, mutfağı, sıcak suyu... Yetişen evlatlarımız yurtdışına gideyim diyor. Türkiye'de iş bile bulamıyorlar. Umutlarını kaybediyorlar. Bütün gençlere sesleniyorum; sakın umutsuzluğa kapılmayın. Türkiye'yi çağdaş uygarlığa çıkaracağız

DAYANIŞMA KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRİN: Bütün kadınlar beraber olun, birlikte olun. Mutlaka dayanışma kültürünü geliştirin. Oy kullanın. Artık sizi sömüren politikalardan uzak durun. Kim sizin hakkınızı savunuyorsa onun yanında durun. Birlikte mücadele edelim. Kadınlar çok güçlü.