CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hafta sonu yapılacak olan kurultay öncesi partisinin son Meclis Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 'seçilme ve siyasi faaliyette bulunma' hakkı ile 'kişi hürriyeti ve güvenliği' haklarının ihlal edildiği sonucuna vardığı Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Can Atalay hakkında tahliye kararı verilmemesine tepki gösterdi.

Mahkemenin kararına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Milletvekili seçiliyor, hala içerde. Niye içerde? İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi karar aldı, açık söylüyorum; talimatla karar aldı. AYM'nin daha önce emsal kararları olmasına rağmen talimatla karar aldı. Bu kişi bizim milletvekilimiz değil, başka bir partinin milletvekili CHP'nin bir özelliği var, nerede bir haksızlık varsa CHP'liler kapı gibi onların yanındadır" ifadelerini kullandı.

RELATED VİDEO
Pause
Unmute
Remaining Time -0:13
Fullscreen
Kılıçdaroğlu, T24'ü erişime kapatan Microsoft'a ve Genel Müdürü Levent Özbilgin'e, "Akşam, T24'e girmeye çalıştım. Türkiye'de herkesin saygı duyduğu bir internet sitesi. Bir türlü açılmıyor. Öğrendik, bir haber dolayısıyla bütün siteye erişim engeli uygulamışlar. Bir akıl tutulması. Bir kişi de hakaret ederek yaptığını savunuyor" sözleriyle tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan: "Türkiye'de hayvan popülasyonu azalıyor" DEVA Partisi Lideri Ali Babacan: "Türkiye'de hayvan popülasyonu azalıyor"

"Erdal İnönü'nün ölüm yıldönümü. Bir bilim insanı ve bir siyasetçiydi. Onu rahmetle, saygıyla anıyoruz. Cumhuriyet'in 2. yüzyılının ilk günlerinde bir olmak, beraber olmak sıcak mesajlar vermek en çok Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışır. Kutlamalarda 10 milyon vatandaşımıza ulaştık. Buradan tüm belediye başkanı arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu heyecanı yaşattıkları için. Kutlamalarımız yıl boyunca da devam edecek.

Anıtkabir'e yürüdük ve bütün insanlarımız oradaydı. 1 milyon 182 bin vatandaş, Anıtkabir'i ziyaret etti. Artık öyle bir noktadayız ki hiçbir güç Cumhuriyet'i ve demokrasiyi engelleyemez. Gazi Mustafa Kemal 1923'te İzmir İktisat Kongresi'nde şunu söyledi: Savaş meydanlarında kazanılan zaferler, ekonomik zaferlerle taçlandırılamazsa gerçek zafere ulaşılamaz. Milli Kurtuluş Savaşı sonrası kimseye yalvarıp, yakarmaması için önce ekonomiyi kalkındırdılar. Yoklukla mücadele ettiler."

AYRINTILAR GELİYOR...

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesince verilen ihlal kararını değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, bunun yerel mahkemece verilen karara ilişkin olmadığı gerekçesiyle dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ne göndermişti.