Bu saldırı sonucunda 32 koyun telef oldu, 35 koyun ise yaralandı. Olayın duyulmasının ardından Sperti aşiretinin lideri İbrahim Tayşun, yüzlerce aşiret mensubuyla birlikte bölgeye giderek üzüntüsünü ve tepkisini dile getirdi.

12 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Olan Firari Başarılı Operasyon ile Yakalandı 12 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Olan Firari Başarılı Operasyon ile Yakalandı

İbrahim Tayşun, 1989 yılından beri hayvancılık yapmadıkları için topraklarını her yıl farklı göçerlere verdiklerini belirtti. Tayşun, zorlu şartlarda geçimini sağlayan bu insanların hayvanlarına yönelik yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu ifade etti. "500 yıldan fazladır bu aşiretimizin tapulu toprağında, bu ilkel ve hunharca saldırının yaşanması bizi derinden üzmüştür," diyen Tayşun, olayın yargıya intikal ettiği için detaylı yorum yapmaktan kaçındıklarını belirtti. Ancak bu saldırının sadece bir göçebe ve koyun sürüsüne değil, doğaya, hayvana ve insanlığa yönelik olduğunu vurguladı. Tayşun, bölgenin huzuruna yönelik bu insanlık dışı saldırının faillerinin en kısa zamanda adalet önüne çıkarılmasını umduklarını sözlerine ekledi.

Olayla ilgili yorum yapan aşiret kanaat önderlerinden tarihçi ve siyaset bilimci Şahin Sulhan, bu hayvan katliamının sıradan bir saldırı olmadığını, bölgenin kültürü ve değerleriyle tamamen çelişen bir eylem olduğunu söyledi. Sulhan, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin ya psikolojik sorunlar yaşadığını ya da bölgenin kültüründen tamamen uzak olduklarını belirtti. Sulhan, "Savunmasız hayvanlara yönelik bu tür bir saldırı hangi vicdana sığar? Bu, dünyanın hiçbir yerinde kabul edilebilir bir vahşet değildir," diyerek olayın kabul edilemez olduğunu ifade etti. Ayrıca, Şeyh Abdüsselam’ın kültüründen gelen toplumu olarak, bu tür olayların kabul edilemez olduğunu vurguladı ve olayın aydınlatılmasının, katillerin yargı önüne çıkarılmasının bu coğrafyada yaşayan herkesin görevi olduğunu belirtti.

Rûdaw’ın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, katledilen hayvanların sahiplerinin herhangi bir aile veya aşiret ile husumeti bulunmuyor. Ancak, göçerleri bölgeden uzaklaştırmak ve topraklarına el koymak isteyen kimliği belirsiz kişilerin bu saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendiriliyor. Olayın failleri hakkında detaylı bir soruşturma yürütülmesi bekleniyor.