Hakkari Haber

Lokman Özdemir HEDEP'ten aday adayı oldu

HDP Hakkari Eski İl Başkanı Lokman Özdemir Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (HEDEP) Hakkari Belediye başkan aday adayı oldu.

Abone Ol

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nde (HEDEP) 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı için başvuru süreci devam ediyor. 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçim takvimi işlemeye devam ederken, Hakkari'de siyasi partilerde aday adaylığı hareketliliği yaşanıyor.

HEDEP yerel seçim kararını açıkladı Daha önce Hakkari İl Genel Meclisi başkanlığı yapan eski HDP İl Eşbaşkanı Lokman Özdemir HEDEP'ten Hakkari Belediye eşbaşkanlığı aday adaylığı için başvuruda bulundu.

1967 Çukurca doğumlu olan Lokman Özdemir, 1989 yılında Hakkari'de farklı camilerde din görevlisi olarak çalıştı.

İktisat Fakültesi Ekonomi Endüstri İlişkileri bölümü mezunu olan Özdemir, Hukuk Fakültesi Adalet Yüksekokulundan mezun oldı. 2005 yılında Diyanet Vakfı Emekçileri Sendikası (DİVES) Hakkari İl Temsilciliği görevinde bulunan Özdemir 2006'da seçildiği DİVES Genel Başkanlığı görevini 3 yıl sürdürdü.

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde İl Genel Meclisi üyesi seçilen Özdemir, aynı dönemde İl Genel Meclisi Başkanlığı yaptı. 2020 yılında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Eşbaşkanlığı görevine getirilen Lokman Özdemir HDP feshedilene kadar bu görevde bulundu.

31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde HEDEP'ten Hakkari Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıklayan Özdemir, "Halkımız beni bu göreve layık görürse yeni dönemde Hakkari halkına hizmet etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nde (HEDEP) 27 Kasım tarihinde başlayan yerel seçimler için aday adaylığı başvuruları 10 Aralık Pazar günü sona erecek.