MAGAZİN

Manavgat’ta Savaşın Ortasında Aşk: Rus ve Ukraynalı Çift Nikahlandı

Rusya'daki savaştan kaçıp Türkiye'ye gelen Rus Anastasia Stefaniya Dodgorinova ile Ukraynalı Aleksandr Onishchenko, Manavgat’ta 16 yıllık birlikteliklerini nikahla taçlandırdı.

Abone Ol

Savaşın yarattığı zorluklara rağmen, çiftin ortak dileği, ülkeleri arasındaki çatışmaların en kısa sürede son bulması.

Nikah töreni, Manavgat Boğaz-Mendirek mevkisinde açık havada gerçekleştirildi. 16, 9 ve 7 yaşlarında üç çocukları bulunan çift, 2,5 yıl önce başladıkları yeni hayatlarında, Manavgat’ı ve Türk insanını çok sevdiklerini ifade etti. Törene, Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği (MAYDER) Başkanı Ezgi Bahçealtı’nın da bulunduğu küçük bir davetli topluluğu katıldı.

Nikah öncesi kendi yaptığı pastayı çiçeklerle süsleyen Stefaniya, Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Savaş nedeniyle 2-3 aylığına Manavgat’a geldik, bir de baktık 2,5 yıl geçmiş. Burada hem çocuklarımız hem de biz için harika imkanlar var. Manavgat çok güzel, insanları, özellikle komşularımız çok iyi” dedi.

Nikah memurunun Antalya'dan geldiği törende, gelin, damat, çocukları ve davetliler, erik dalı eşliğinde eğlendi. Çift, aşklarını bu özel günle kutlarken, savaşın sona ermesi ve insanların huzur içinde yaşaması temennisinde bulundu.