PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridi eleştirdiği video üzerinden İYİ Partililer ve iktidar kanadınca hedef haline getirilen ve 'terör örgütü propagandası, suçu ve suçluyu övmek' iddiasıyla suçlanarak tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutukluluğuna itiraza mahkemeden yanıt geldi.

Ömer Çelik'ten Teğmenlere Sert Mesaj: 'Darbe mi, Kalkışma mı? Değerlendirilecek' Ömer Çelik'ten Teğmenlere Sert Mesaj: 'Darbe mi, Kalkışma mı? Değerlendirilecek'

45 gündür Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Yanardağ’ın tutukluluğuna itiraz bir kez daha itiraz edildi. İtiraz, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bir kez daha reddedildi ve Yanardağ’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

RELATED VİDEO
Play Video
İKTİDAR KANADI VE İYİ PARTİLİLER HEDEF GÖSTERMİŞ VE TUTUKLANMIŞTI

Yanardağ’ın AKP’li Galip Ensarioğlu’nun ‘çözüm süreci’ sözlerini eleştirdiği programdan bir bölüm, yine AKP milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve ardından İYİ partili isimler tarafından sosyal medyada paylaşılmış ve Yanardağ hedef tahtasına oturtulmuştu.

Yayınlanan videoda Yanardağ, “Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Ailesi ve avukatyla bile görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan çok kitap okuyan, siyaseti doğru okuyan, doğru gören, çözümleyen son derece zeki bir kişidir” ifadelerine yer veriyor. Ancak Çelebi’nin yayınladığı video, tüm programın sadece küçük bir kısmını oluşturuyordu.


Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin de TELE1 hakkında inceleme başlattıklarını belirterek şunları yazmıştı:

“Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine TELE1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yanardağ, Şahin’e verdiği yanıtta AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’na dikkat çekerek şöyle yanıt demişti: “Ebubekir bey, kimseyi öven yok. Tam tersine, Apo’yu öven ve yeni bir çözüm sürecinin yolunu döşeyen AKP milletvekili Galip Ensarioğlu’nun çözüm sürecine ilişkin açıklamalarını eleştiren bir program var. Seçim sürecindeki gibi, montaj videolara dayanarak bahane aramayın.”

Yaşananların ardından hedef gösterilen Yanardağ 27 Haziran'da tutuklandı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Yanardağ'ın "basın yoluyla suçu ve suçluyu övme" ile "basın yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 1 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Yanardağ'ın tutuklu bulunduğu dosyadan yargılanmasına 4 Ekim'de başlanacak.