YAŞAM

Meteoroloji'den Uyarı: Gök Gürültülü Sağanak Yağışlar Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz başta olmak üzere birçok bölgede gök gürültülü sağanak yağış öngördüğünü açıkladı. Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz'de ise sis etkili olacak.

Abone Ol

Günlük hava durumu tahminlerine göre, Marmara Bölgesi’nin doğusu ile Tekirdağ çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağı bekleniyor. Batı ve Orta Karadeniz’in yanı sıra Ankara’nın kuzey kesimleri, Çankırı, Giresun, Qers ve Erdexan çevrelerinde de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Marmara

Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması öngörülüyor. Özellikle Marmara’nın doğusu ve Tekirdağ çevrelerinde bu yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Ege

Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimleri ise çok bulutlu bir hava durumu hakim olacak. Kütahya'nın kuzey kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Ayrıca sabah ve gece saatlerinde kıyı kesimlerinde pus ve yer yer sis etkili olacak.

Akdeniz

Genel olarak parçalı ve az bulutlu bir hava durumu öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

İç Anadolu

Parçalı ve az bulutlu bir hava hâkimken, kuzey kesimlerinde çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinden sonra Ankara’nın kuzey ilçeleri ile Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Batı Karadeniz

Bölge genelinde parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması öngörülüyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olabileceği belirtiliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimleri çok bulutlu bir hava durumu bekleniyor. Gece saatlerinde Orta Karadeniz ve Giresun çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor.

Vatandaşların, olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları önemle duyuruluyor.