Meclis Genel Kurulu'nda HEDEP Milletvekili Sırrı Sakık'ın Cumhuriyet'in ilk yıllarını anlatıp, 'Atatürk bölücü müydü" dediği konuşmanın ardından MHP'li Meclis Başkanvekili Celal Adan'dan tehdit ima eden cümleler geldi. Ayrıca Adan'ın daha sonra küfür ettiği de duyuldu.

Sırrı Sakık kürsüdeki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir grup toplantısındaki "Lazistan" ve "Kürdistan" ifadelerini kullandığı konuşmasını hatırlattı. Sakık şunları söyledi:

"MHP'nin, CHP'nin yöneticileri gitsinler Meclis'in gizli celselerine baksınlar, okusunlar. Orada Kürt kelimesini görecekler. Kürdistan'ı görecekler, Laziztanı görecekler, Çerkezleri görecekler. Mustafa Kemal bölücü müdür? Mustafa Kemal Kürt milletvekillerini çağırırken 'Kürdistan' diyordu" sözlerini hatırlatıp, "Bunu sayın Erdoğan söylüyordu ve doğru söylüyordu. Biz de bunun altına imzamızı atıyoruz."

ADAN: MECLİS'TEN CANLI ÇIKAMAZDI

Bakırhan açıkladı.. Her bir haram seçmene karşı iki tane helal seçmen getirin Bakırhan açıkladı.. Her bir haram seçmene karşı iki tane helal seçmen getirin

Bunun üzerine devreye giren Meclis Başkanvekili Celal Adan ise şu ifadeleri kullandı:

"Buradan herhangi bir polemiğe girmek istememekle birlikte Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulurken, milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, merhametine kurşun sıkıp, askerimizi, polisimizi, Doğu ve Güneydoğu'daki sivil vatandaşlarımızı şehit edenlere ve onların adı PKK iken bir milletvekili 'Türk askerini PKK tükrükleriyle boğar' deseydi bu Meclis'ten canlı çıkamazdı. Mustafa Kemal'in devleti kurduğu dönemlerde."

Daha sonra yerinden söz alan Sırrı Sakık ise, "Benim söylediklerimi götürüp PKK ile özdeşleştirmeye, o noktaya çekmenin kimseye bir yararı yok" diye yanıt verdi. Adan daha sonra, söz isteyen bir milletvekilini kürsüye davet etti. Bu sırada Adan'ın mikrofonu kapatacakken "Pez...ler ya" demesi Meclis TV canlı yayınına yansıdı.