HEDEP Hakkari Milletvekili Öznur Bartın Hakkari’de Altay caddesinde yıkılmayı bekleyen ve atıl halde bırakılan eski PTT binasıına ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ’nin yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Bartın soru önergesinde “Depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile 5 yıl önce boşaltılan PTT binası kaderine terk edilmiş durumdadır. Altay caddesinde yıkılmayı bekleyen ve atıl halde bırakılan PTT binası hem yıkılma tehlikesi taşımakta hem de görüntü kirliliğine sebep olmaktadır. Deprem dayanaksız ve eski olduğu için 5 yıl önce boşaltılan binanın risk taşıması nedeniyle çevredeki esnaf ve mahalleli tedirginlik yaşamaktadır. Atıl durumda bulunan eski PTT binası güvenlik açısından da problem teşkil etmektedir. Binanın çoğu zaman hırsızlar tarafından mesken edindiğini aktaran mahalle sakinleri hiçbir güvenlik önlemi alınmamasından yakınmaktadır. Mahalle sakinleri görüntü anlamında da rahatsızlık veren binanın bir an önce yıkılıp, sokağa yakışacak bir yapının yapılmasını talep etmektedir “ ifadelerini kullandı.

Hakkari'de Kadın Güvenlik Korucularına Şiddetle Mücadele Eğitimi Verildi Hakkari'de Kadın Güvenlik Korucularına Şiddetle Mücadele Eğitimi Verildi

Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ’nin yanıtlaması istemi ile şu soruları sordu:
1- 5 yıl önce boşaltılan ve kaderine terk edilen PTT binasının bugüne kadar yıkılmamasının gerekçesi nedir?
2- Tehlike arz eden eski PTT binası ve çevresinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınmamasının gerekçesi nedir?
3- Söz konusu bina ne zaman yıkılacaktır?
4- Atıl durumda bekleyen binanın yerine yapılması beklenen proje bulunmakta mıdır? Varsa bu proje ne zaman hayata geçirilecektir?
5- Hakkari’de bu şekilde yıkılmayı bekleyen kaç bina bulunmaktadır? Varsa bu binalara ilişkin yürütülen çalışmalar nelerdir?