Yüksekova ilçesinin Eski Kışla Mahallesi’nde yaşayan öğrencilerin internet erişimindeki sorunlar, Milletvekili Öznur Bartın tarafından Meclis gündemine taşındı. Bartın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan konuya ilişkin açıklama talep etti.

Önergede, birçok mahallede internet altyapısının yetersiz olduğu ve özellikle sınavlara hazırlanan öğrencilerin mağduriyet yaşadığı ifade edildi. 2016 yılından bu yana devam eden altyapı çalışmalarının ana caddelerde yoğunlaşması, ara sokakların ihmal edilmesine yol açtığı vurgulandı.

Bartın, "KPSS ve üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler, sabit internet hatlarının çekilmemesi nedeniyle eğitimlerinde büyük zorluklar yaşıyor. Yurttaşlar, 2017’den bu yana Türk Telekom’a başvuruda bulunmalarına rağmen sorun hala çözülmedi" dedi.

Öznur Bartın, öğrencilerin eğitim eşitsizliği yaşamaması için gerekli adımların bir an önce atılmasını istedi.

Bartın’ın önergesinde şu sorular yer aldı:

1. Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Değirmen Caddesi üzerinde bulunan ara sokaklarda internet hatlarının bulunmadığından Bakanlığınız haberdar mıdır?

2. Yurttaşların 2017’den bu yana yaptığı başvuruların yanıtsız kalmasının gerekçesi nedir?

Akış Ailesinin Acı Günü Akış Ailesinin Acı Günü

3. Bakanlığınızın söz konusu bölgede gerekli çalışmaların başlatılması için yürüteceği çalışmalar nelerdir?

4. Söz konusu internet sorunu ne zaman çözüme kavuşturulacaktır?

5. İnternet altyapısı olmaması nedeniyle mağduriyet yaşayan öğrenciler için geçici çözümler (örneğin, ücretsiz mobil internet hizmetleri, alternatif eğitim yöntemleri) sunulması planlanmakta mıdır?

6. İnternet erişiminde yaşanan sıkıntıların Yüksekova genelindeki eğitim, sağlık ve ticaret üzerindeki etkileri hakkında bir inceleme yapılmış mıdır? Eğer yapıldıysa, sonuçları nedir?

7. Yüksekova ilçesinde internet hatlarının bulunmadığı sokak, cadde ve bölge sayısı kaçtır? Varsa bu bölgelere internet altyapısı ne zaman sağlanacaktır?

8. Bakanlığınızın internet altyapısı olmayan bölgelere öncelik verme planı var mıdır? Varsa, Hakkari/Yüksekova bu plan dahilinde hangi sırada yer almaktadır?

9. Yüksekova ilçesinde internet altyapısının bulunmadığı diğer mahalleler ve sokaklar için de benzer projeler başlatılacak mıdır?

10. Yüksekova ilçesinin genel internet altyapısı konusunda Türk Telekom ile Bakanlığınız arasında herhangi bir iş birliği veya koordinasyon eksikliği söz konusu mudur?